Een affiliate website beginnen, wat komt er allemaal bij kijken?

Een affiliate website beginnen, wat komt er allemaal bij kijken?

Het starten van een affiliate website is een geweldige manier om online geld te verdienen, als je vanuit 0 begint kost het wel veel tijd maar je kunt er heel veel uithalen!

Het is vooral geweldig omdat het uitstekend voelt om geld te verdienen en tegelijkertijd een bron te creëren waar mensen daadwerkelijk wat waarde uit halen, jij brengt nu eenmaal vraag een aanbod bij elkaar en probeert dit zo goed mogelijk te doen.

Als je het nog niet hebt verkend, is het maken van affiliate marketingwebsites een legitiem bedrijfsmodel dat je duizenden Euro’s per maand aan affiliate commissies kan opleveren (kan, het kan ook zo zijn dat het je maar een paar euro brengt). Alles valt en staat bij het vinden van de juiste bezoekers en de juiste producten, vind jou niche! Een affiliate website beginnen is eenvoudig als je de juiste stappen zet.

In dit blog bericht worden alle stappen doorlopen die nodig zijn om:

 • Kies een product/ producten.
 • Start je eerste aangesloten website
 • Stel de benodigde hosting , domein en andere tools in
 • En tot slot, bedenk een contentstrategie die affiliate-verkopen oplevert

Nicheselectie: waar gaat jouw website over?

In deze gids leer je alles over het maken van uw allereerste affiliatiewebsite.

Mogelijk heb je in het verleden al een websites gemaakt of denk je er over na om een website te laten maken, om ermee te beginnen.

We gaan voor alle mensen van alle niveaus in deze gids van goede informatie voorzien.

Het allereerste waar je aan moet denken, heeft niets te maken met hosting, of domeinnamen of websitesoftware. Al die dingen doen er natuurlijk toe, maar het is niet het eerste waar je aan moet denken.

Het eerste waarover je moet beslissen, is waar jouw website over gaat. En omdat we het doel hebben om geld te verdienen met affiliate marketing, moeten we voorzichtiger zijn met deze beslissing dan normaal.

Als je bijvoorbeeld een website hebt gemaakt over het helpen van de lokale daklozen, kun je je zich hier goed bij voelen, maar het potentieel om geld te verdienen met affiliate marketing is veel kleiner.

“De rijkdom zit in de niche”

“Niching-down” zoals het wordt genoemd, betekent dat je je energie richt op een kleinere groep mensen.

Dit maakt het eenvoudiger om:

 • De juiste mensen te vinden
 • Uit te zoeken wat de pijnpunten zijn
 • Lever het aan hen op een manier waardoor ze het gevoel hebben dat je ze echt begrijpt

Omdat je niet probeert iets te leveren aan een brede groep met gemengde interesses en pijnpunten, kun je echt gericht werken en met je niche praten op een manier die bijna griezelig is, omdat je misschien al precies weet wat er bij de mensen in hun hoofd om gaat. een affiliate website beginnen doe je echt door op jou niche te focussen, vergeet dit niet.

Niches binnen niches

Stel je voor dat je je op de fitness niche wilde richten.

Voor ons is dat te breed. Vraag het vrijwel aan iedereen en ze zouden zeggen dat ze een wens hebben om fit te zijn.

Het is moeilijk om een ​​site te maken die op iedereen is gericht, want hoe krijg je bezoekers zonder emmers geld uit te geven?

Wat je moet begrijpen is dat er niches in niches zijn en het is goedkoper en gemakkelijker om deze te targeten dan een bredere niche.

De niche ‘Fitness’ bijvoorbeeld kan nog verder uiteenvallen:

 • Gewichtsverlies
 • Gezond eten
 • Oefening
 • Spier opbouwen
 • Cardio
 • Pilates
 • Yoga

… enz. Enz

Dit verdeelt de fitness niche in meer gerichte segmenten. Niches in niches.

Kunnen we nog nog verder gaan?

Zeker. Laten we eens kijken naar “Cardio”.

Je hebt veel verschillende soorten cardio:

 • Wandelen
 • Langeafstandslopen
 • Zwemmen
 • Wielersport
 • Cardio-oefeningen die je thuis kunt doen
 • Circuit training
 • High-Intensity Interval Training (HIIT)
 • Roeien
 • Springtouw
 • Boksen

… enz. Enz

Als je je op een bepaalde niche concentreert, kun je pas echt mensen targeten.

Bijvoorbeeld een site bouwen rond de niche van Roeien voor fitness.

Maar een waarschuwing …

Ga niet te diep met je nicheselectie.

Een affiliate website beginnen over “Roeien voor 65 plus mannen in Nederland” is een niche die gewoon niet genoeg mensen heeft om zich op te richten. Zorg ervoor dat het toekomstige affiliate mogelijkheden heeft

Je wilt er ook voor zorgen dat de niche die je selecteert affiliatiemogelijkheden heeft.

Als je echt wilt valideren dat er bestaande affiliatiemogelijkheden zijn, kun je je zich aanmelden bij een aantal affiliate-netwerken of zoeken naar bepaalde producten die je voor die niche kunt bekijken en controleren of je betaald kunt krijgen om ze online aan te bevelen.

Het doet geen pijn om deze extra stap te doen en het kost je in de meeste gevallen minder dan een uur om bevestiging te krijgen of er iets is om te promoten of niet.

Ook door deze stap te maken krijg je misschien nog wel een leuk idee voor een ander product waar je misschien meer mogelijkheden in ziet.

Het is een vrij goedkope investering om enkele uren producten te zoeken om te promoten, in plaats van honderden uren door te brengen met het bouwen van een site en dan geen opties meer hebben voor promotie na al dat werk.

Stap voor stap: Je eerste website bouwen

Nu ben je klaar om daadwerkelijk actie te ondernemen en je eerste website te bouwen.

Laten we een notitie nemen van wat je nodig hebt:

 • Een domeinnaam
 • Een webhost
 • Website content management software (CMS)
 • Een inhoudsplan
 • Lange termijn strategie

Maak je geen zorgen over de technische dingen. Tegenwoordig kun je met een wordpress site al veel voor elkaar krijgen of eventueel kun je zelfs een gratis website nemen. Verrassend genoeg willen ze dit technische probleem minder ingewikkeld voor je maken.

Als je erover nadenkt, zijn ze een beetje gestimuleerd om het minder ingewikkeld te maken, omdat het betekent dat meer mensen websites beginnen.

Wat is een goede domeinnaam?

Omdat je je niche al hebt geselecteerd, zou het een beetje eenvoudiger moeten zijn om erachter te komen hoe je je website eigenlijk kunt noemen. Als je dat nog niet hebt gedaan, besteed dan wat tijd aan het onderzoeken en selecteren van je niche.

Een domein is in wezen slechts een eenvoudige manier voor iemand om zijn webbrowser naar jou site te wijzen.

In plaats van een IP-adres te moeten typen – wat een computer / server op internet identificeert en eruitziet als een reeks cijfers 123.234.432.321 – typen je bezoekers domeinnaam in zoals sportivalife-denaaldhof.nl.

Het is gewoon een gemakkelijke manier om een ​​naam te onthouden.

Een andere manier om erover na te denken is als het adres van je huis. Hiermee kunnen mensen je huis vinden en identificeren.

Je kunt er voor kiezen om een niche naam te nemen (www.roeien-voor-65-plus-mannen-in-nederland.nl), een makkelijk te onthouden naam bo5.nl? Of net wat jij leuk vind.

Wat is een webhost?

Dus wat is een webhost en hoe verschilt dat van een domeinnaam?

Als uw domeinnaam lijkt op het adres van uw huis, is uw webhost hetzelfde als het land waar uw huis zich bevindt.

Het is ruimte die u op een server huurt – wat gewoon een speciale / krachtigere computer is in vergelijking met die onder jou bureau – waar je je website kunt bouwen.

Wat is een Content Management Software (CMS)?

Als je in de jaren 90 en begin 2000 een website wilde bouwen, moest je leren HTML te programmeren.

HTML is een speciale taal die uw browser vertelt hoe een website eruit ziet.

Dat is waar Content Management Software komt, of kortweg CMS.

Een CMS is een beetje software die dit HTML-coderingswerk voor jou doet. Het slaat alle artikelen die je schrijft op in een database. Wanneer iemand op een pagina op jouww website komt, zoals:

Sportivalife-denaaldhof.nl/conditie-opbouwen-thuis/

Het CMS gaat de pagina “conditie opbouwen thuis” ophalen en aan de bezoeker tonen.

Het beste / meest populaire CMS wordt WordPress genoemd . 54% van het hele internet draait op WordPress, de rest bestaat uit op maat gemaakte sites en andere kleinere CMS-systemen.

Wij raden ook wordpress aan, want als je ooit hulp nodig hebt met je site, is het 100x gemakkelijker om iemand te vinden die vloeiend is in het aanpassen van WordPress-websites dan iemand te vinden die in staat is een site te bewerken in een vreemde CMS of zelfs HTML waarvoor specialistische kennis vereist is en heel veel zoekwerk! Iedereen programmeert namelijk weer anders.

Je zult ook merken dat het vanwege zijn populariteit goedkoper is om mensen te vinden die aan je WordPress-website willen werken dan andere platforms.

Een inhoudsplan

Je dient uit te vinden op welke woorden men allemaal op zoek is naar jou niche, gebruik deze woorden op jou site en zorg ervoor dat jou site structuur zo goed mogelijk voor de bezoekers en voor Google werkt.

Welke producten bied je waar aan, heb je upsales of niet? Etc etc.

Lange termijn strategie

Alleen een affiliate site beginnen is helaas niet voldoende, je kunt via adwords adverteren en diverse andere manieren maar om echt op de lange termijn te werken dien je ook SEO (Search Engine Optimalisation) te focussen, de uitleg hierover kun je hier vinden.

Als iemand anders jou niche binnenstapt en een “sterkere” site heeft of een groter budget is het lastig om jou top posities in Google te behouden, hierdoor is het aan te raden om in ieder geval voor jou lange termijn ook aan linkbuilding te werken.

Mocht je nog vragen hebben om een affiliate website te beginnen, neem dan even contact op zodat we je verder kunnen helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *