Wat houdt dwell time in?

Wat houdt dwell time in?

Wat houdt dwell time in?

Dwell time, heb jij hier wel eens van gehoord? Dit is de tijd dat bezoekers doorbrengen op een website. Dit geldt eigenlijk tot het moment dat zij weer terugkeren op de zoekpagina. Dwell is een Engels woord en in het Nederlands betekent dit dwalen. De bezoeker dwaalt als het ware over de pagina van de website. Is een bezoeker op een andere pagina van de website, dan telt dit ook als dwell time. Mocht jij meer willen weten over dit begrip en ben jij op zoek naar handige informatie over dit onderwerp, dan is het zeker aan te raden om verder te lezen. Tevens heb je bij ons altijd de mogelijkheid om contact met ons op te nemen. Ben jij op zoek naar informatie over een ander onderwerp, dan kan je verder kijken op onze website.

Tijd die de bezoeker op de website doorbrengt

De tijd die de bezoeker op de website doorbrengt is dus dwell time. Uiteraard wil je dat een bezoeker zo lang mogelijk op de website blijft en dat de bezoeker uiteindelijk in actie komt en een aankoop doet of een afspraak maakt. Wanneer je kijkt naar de periode dat de bezoeker op de site is, dan kan je precies zien waar de bezoeker op de website binnenkwam en waar hij het langste bleef en uiteindelijk weer wegging. Deze informatie is zeer bruikbaar en dit zorgt ervoor dat jij je website gemakkelijk aan kunt passen op basis van wat je bezoekers willen.

Relevantie

Met behulp van dwell time kom je erachter of je website relevant is. Je ziet dus precies welke pagina’s bezoekers interessant vinden en waar ze lang naar kijken en ook snel weer weg gaan. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk relevantie bieden en het is natuurlijk top dat je dat op deze manier meetbaar kunt maken. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kan je ervoor kiezen om een marketingbureau in te schakelen. Zij kunnen dit allemaal meetbaar voor je maken en je website op basis hiervan optimaliseren. Hopelijk weet jij nu precies wat dwell time is en bij vragen kan je uiteraard contact met ons opnemen.