Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een erkende manier van online adverteren, als producten en diensten worden aangeboden via externe verkoopkanalen. De aanbieder van een bepaald product of dienst keert commissie uit aan die website die voor een deel verantwoordelijk is voor de transactie.

Volledig ingericht voor affiliate marketing

Je hebt volledig ontworpen websites die helemaal zijn ingericht voor affiliate marketing. Daarnaast kennen we websites die deze manier van online adverteren gebruiken om een extra bron van inkomsten te genereren en zeker ook om de bezoekers van de website iets extra’s te bieden.

Beheerder blog verkoopt dus zelf geen product

Wat affiliate marketing in feite is, is een website die een product of dienst aanbiedt van een derde partij. Wat affiliate marketing precies is kan het best geïllustreerd worden met een voorbeeld. Stel je hebt een blog over fietsen, met een link naar elektrische fietsen op Amazon. De beheerder van het blog verkoopt dan dus zelf geen fietsen, maar als een bezoeker van de website de link aanklikt en via Amazon een elektrische fiets koopt, dan ontvangt de beheerder van de website een geldbedrag, ook wel commissie genoemd.

Leuk passief inkomen

Wat de voordelen van affiliate marketing zijn? Een voordeel is bijvoorbeeld dat de aanbieder niet hoeft te investeren in de voorraad, terwijl de aanbieder de transactie ook niet zelf hoeft af te handelen. Bovendien hoeft geen garantie gegeven te worden op product of dienst. Middels het plaatsen van een link of banner kan zo dus een leuke passief inkomen gegenereerd worden. Je plaatst gewoon een link en wacht tot bezoekers via die link iets kopen.

Kost best wat tijd en energie

Hoewel dat allemaal eenvoudig klinkt, kost een en ander wel degelijk wat tijd en energie. Je moet dus relevante banners hebben, er worden soms complete websites voor dit doel ontwikkeld en dat zijn zaken die tijd, energie en soms ook geld kosten. Je hebt er dus niet zomaar een passief inkomen bij. Daar moet je wel degelijk wat voor doen. Heb je het echter goed voor elkaar, dan kun je prima en gemakkelijk geld verdienen via affiliate marketing. Serieus het overwegen waard dus!