SEO backlinks

SEO backlinks

We hebben deze pagina over backlinks opgebouwd met eerst een korte uitleg van wat backlinks zijn, waar en hoe ze werken en vervolgens wat wij voor jou kunnen betekenen. Weet je alles er al van af en wil je direct een aanvraag versturen vul dan het contact formulier in of bekijk onze linkbuilding pakketten.

Wat is een backlink?

Even in het kort, backlinks zijn links die je vanaf een externe website naar jouw websites verwijzen (referenties). Dit gebeurt op verschillende manieren die je dan ook zelf mag invullen. Dit proces noem je dan ook linkbuilding. Door het gebruik van backlinks kun je iemand doorverwijzen naar jouw website en Google een signaal geven .

Er zijn verschillende soorten backlinks.
– Forum links
– Startpagina backlinks
– Linkpartner links
– In-content links (blogs/ artikelen)

Verder kunnen de links follow en nofollow zijn.
Iedere link heeft ook nog een bepaalde waarde (DA, TF, DR, Traffic) waar we je graag meer over uitleggen.

Waar worden backlinks bij gebruikt?

Backlinks worden dus gebruikt bij linkbuilding. Linkbuilding is het vergaren van linkjes welke verwijzen naar een website vanaf een andere website. Dit wordt over het algemeen gedaan door middel van het plaatsen van artikelen en losse linkjes. Het blog berichtje schrijf je dan passend bij site waar je het op plaatst en hierin verwerk je 1-2 links welke naar jouw eigen site verwijzen.

Door linkbuilding vergroot je indirect en soms direct het aantal bezoekers op je website, dit kan 2 redenen hebben. In eerste instantie kun je rechtstreeks verkeer krijgen van de links of blogs welke je plaatst (mensen die jouw blog lezen en doorklikken). Ten tweede krijgt jouw website een betere autoriteit waardoor deze hoger in de zoekmachine terecht komt. Je zult merken dat je ranking omhoog gaat door het verzamelen van meer kwalitatieve links.

Kan ik linkbuilding zelf doen?

Linkbuilding kan je in principe zelf doen. Je hebt namelijk toegang tot alles wat je nodig hebt en anders kun je er wel aan komen. Je dient de do en don’ts te weten . Waarschijnlijk vraag je jezelf dan nu ook af ‘kan het fout gaan dan?’, Ja het kan zeker fout gaan. Als je het verkeerd aanpakt heb je een risico dat je een penalty oploopt wat inhoud dat je uit de zoek resultaten gehaald kunt worden en dus alle bezoekers misloopt.

Wil je alles weten om het zelf voor elkaar te krijgen, lees eens onze linkbuilding 101.

De eerste stap, het is belangrijk dat je begint met de juiste strategie (lange en korte termijn).

Heel in het kort wat dit inhoud: het juist aantal backlinks met de juiste ankerteksten, verwijzend naar de juiste pagina’s in de correcte verhouding blogs, losse links en startpagina links. Geplaatst op de juiste websites met voldoende relevantie en met de gewenste autoriteit.

Verder is het redelijk specialistisch werk. Je dient een andere webmaster namelijk iets aan te bieden. Je kunt geld bieden maar vaak willen zij ook een link of blog bericht ergens kunnen plaatsen. Als jij maar 1 site in beheer hebt is het al lastig om hem daar iets te laten plaatsen, daardoor krijg je dat jij naar hem verwijst en hij naar jou, deze backlink is dan minder interessant. Verder als jij een “nieuwe” site hebt zonder goede reputatie is het heel moeilijk om daar een blog voor een ander te plaatsen, zij zijn immers geinteresseerd in een blog op een website met een goede reputatie (wat jij nog niet hebt).

Daarnaast horen wij dat het vrij saai werk is (wij vinden het super leuk, maar ieder zijn ding :-)). Het is repeterend en frustrerend volgens vele waar we mee gesproken hebben. Het kan bijvoorbeeld zo maar zijn dat je 50 websites aanspreekt en er maar 1tje akkoord gaat met je voorstel, dit heeft jou dan super veel tijd gekost en dan is de vraag maar of het dit waard is.

Het is daarom ook vrij logisch dat er veel mensen zijn die dit uitbesteden. Wij doen dit werk iedere dag, vinden het super leuk, bieden leuke kwaliteit en hebben ons netwerk en systemen hierop gebouwd. Verder kunnen wij het tegen zo’n lage kostprijs aanbieden (we zijn erg efficient) dat het haast niet de moeite waard is voor vele om er zelf aan te beginnen.

Wat zijn de gevaren van linkbuilding?

Linkbuilding is zo succesvol door Google, alleen Google controleert ook heel erg veel. Ze willen zeker zijn dat je geen spam bent en controleren alles ook daar op. Zodra Google het idee krijgt dat je aan spam doet dan blokkeren ze je als het ware. Het gevolg daarvan is dat je ranking naar beneden gaat wat betekent dat je nog slechter gevonden wordt dan je in het begin al werd. Met andere woorden krijg je letterlijk het tegenovergestelde van wat je eigenlijk wilde bereiken.

Het is een belangrijk onderdeel van je online marketing en content. Je wilt daar om die reden dan ook zeker geen risico mee nemen. Het is niet per se dat je voor altijd geblokkeerd gaat zijn, maar zeker wel voor een langere tijd. Google wil je straffen en dat wordt ook zeker gedaan als jij je niet aan de regels houdt.

Om deze reden is het alleen al belangrijk dat je het plaatsen van backlinks uitbesteed. Een linkbuilding bureau heeft verstand van deze zoekmachines en hoe zij te werk gaan. Content die zij voor jou kiezen en maken is dan ook altijd relevant en goed. Zij hebben ook de middelen om onderzoek te doen naar bepaalde dingen die jij niet kent.

Zoals eerder aangegeven, vergis je ook niet dat het plaatsen van backlinks redelijk tijdsintensief is. Je moet je dan ook bedenken dat je al een bedrijf aan het runnen bent en je dan ook nog eens hier veel tijd aan moet besteden. Het is dan beter om een vast iemand hiervoor aan te wijzen zodat jij er niet meer naar om hoeft te kijken en je kunt focussen op bijvoorbeeld de dagelijkse gang van zaken.

Is backlinks kopen dan slecht?

Simpel gezegd mag het van Google niet maar, niets is voor niets. Je dient of wel zo’n geweldig unieke bijzondere actie uit te voeren dat je bij mensen op valt, maar ben jij bijvoorbeeld een lokale schilder dan is dit heel lastig als je normaal gesproken kozijnen schildert. Wij zijn voorstander van het inkopen van links zolang je het maar beperkt houd. Overigens kost een advertorial op nieuws websites vaak ook geld en reken er maar op dat deze veel ingezet worden voor het verkrijgen van backlinks.

Kort door de bocht, backlinks kopen is niet slecht en zal jouw site niet schaden als je dit correct inzet.

Wat doet een linkbuilding bureau beter?

Het is begrijpelijk dat je de juiste vergelijking wilt en ook wilt weten wat de reden is dat het beter is om dit uit handen te geven. Graag leggen we je uit wat wij als linkbuilding bureau doen en waarom dit dan ook beter is dan dat je het zelf doet. We hebben al een aantal dingen besproken in bovenstaande kopjes, maar we gaan er nog verder op in zodat jij zeker weten de overweging kan maken.

Een linkbuilding bureau voert vaak eerst de nodige onderzoeken uit voordat zij aan de slag gaan. Dit heeft allemaal te maken met welk linkprofiel dat goed past bij jouw situatie. Je moet je namelijk wel richten op een doelgroep. Je moet namelijk de juiste doelgroep aantrekken en dat kan nog wel eens lastig zijn. Als dit onderzoek gedaan wordt dan wordt dit al uitgezocht en wordt er ook gekeken naar welke websites het best passen bij jouw content en doelgroep.

Het is belangrijk om die doelgroep dan op de juiste manier te benaderen zodat de linkbuilding werkt. De fout die veelvuldig gemaakt wordt is dat mensen denken dat het niet uitmaakt hoe je een doelgroep benaderd, maar wij willen wel benadrukken dat dit zeker wel belangrijk is en daarom ook goed gedaan moet worden, we noemen dit de linkbuilding strategie.

Hoe je dit dan doet? Het is niet heel ingewikkeld hoe je dan moet denken, maar denk bijvoorbeeld aan de manier hoe het geschreven wordt. Als het voor een jongere doelgroep is kun je het best elementen erin verwerken die zij aantrekkelijk vinden en daarom ook op ingaan en voor het plaatsen van losse linkjes kijk je naar relevantie. Is het enigsinds te verantwoorden waarom een backlink op site X geplaatst is? Dus plaats bijvoorbeeld geen link voor een schilder op een honden website.

Wat betreft de websites moet je gaan kijken naar websites die door die doelgroep gebruikt worden of überhaupt bekeken worden. Ook moet je dan kijken dat jouw content op die website past. Het is raar als het echt het tegenovergestelde is of totaal niks te maken heeft met die website. Het moet als het ware logisch overkomen.

Waarom jou SEO backlinks afnemen juist bij ons?

Jouw wensen staan bij ons voorop. Wij worden op verschillende manieren ingezet. Hoofdzakelijk werken wij als ondersteuning voor marketing bureau’s, dit komt door onze efficientie en goede prijsstelling vergeleken met de kwaliteit welke we leveren. Daarnaast hebben we een beperkt aantal eindgebruikers (mensen met hun eigen website).

We gaan er vaak vanuit dat jij de eigenaar bent van de campgne en wij werken in opdracht van jou.

Voor marketing bureau’s werken wij vaak op een manier dat zij 100% in de lead zijn, wij voeren alleen de werkzaamheden uit exact zoals men het wenst (wij plaatsen de links onder de juiste ankerteksten op de juiste websites, zij zijn zelf in controle over de aantallen en verdeling van deze links en blogs) wij zijn voor deze agancies de expertise welke zij missen terwijl ze wel de juiste SEO kennis hebben.

Heb jij jouw eigen website en wil jij meer hulp dan kan dit uiteraard ook. We hebben een beperkte hoeveelheid plaatsen voor eind gebruikers daar onze focus ligt op marketing agencies maar je kunt altijd even contact opnemen.

We kunnen je alles vertellen over linkbuilding daar we bijna niets anders uitvoeren, simpelgezegd hebben we enkele mensen welke hier full time mee bezig zijn en echt perfect weten hoe het moet. Wij focussen verder op ontzorging, wat inhoud dat wij de SEO blogs schrijven / laten schrijven, de linkjes erin zetten welke jij wenst en ze ook op de sites plaatsen om de links voor je te verkrijgen. We hebben overleg over de campagne en de oplevering, alles daar tussen voeren wij uit.

Verder zijn wij eerlijk en direct, als jij ons vraagt voor een site te werken welke niet geoptimaliseerd is en je vraagt ons hoe je met alleen linkbuilden in de top 10 terecht komt zullen wij hier ook eerlijk in zijn en waarschijnlijk de opdracht niet eens aannemen als jij niet de intentie hebt om te verbeteren. Wij willen samen met jou een mooi resultaat neerzetten en geen loze beloftes maken.

We werken gestructureerd en volgens ons eigen systeem. Dit eigen systeem heeft ook mooie voordelen voor jou, je krijgt bij ons een login waarin je zelf de campagne kunt uitwerken, ze eventueel in bulk kunt uploaden (vele campagnes tegelijk via een excel bestandje) en live door de maand heen kun je meekijken met de vorderingen. Je kunt live zien welke links en blogs al on-line zijn geplaatst.

Verder krijg je white label rapportages toegestuurd wanneer de campagne is afgerond welke jij kunt delen met jouw klanten waarbij wij alle statistieken hebben geplaatst zoals DR, DA, PA, TF, CF.

Je krijgt een maand rapportage en hebt beschikking tot de totaal rapportage met alles wat we voor je hebben geplaatst in het traject. Ook dit is eenvoudig te exporteren zodat jij het kunt verwerken in jouw rapportage of administratie.

Wij plaatsen over het algemeen alleen do-follow links of er moet een specifiek verzoek voor nofollow links zijn. Wij gaan er van uit dat je eigenlijk op een organische manier wel nofollow links zult ontvangen en wij ze niet hoeven te plaatsen voor je. Verder zien wij ze als zo weinig toegevoegde waarde voor jou ranking dat we dit niet pro-actief aanbieden.

De prijs van SEO backlinks

Je merkt dus al als je bovenstaande kopjes gelezen hebt dat het bij ons echt draait om de wensen van de klant zelf. Er zijn verschillende eisen mogelijk, verschillende kwaliteitsniveaus en verschillende vormen van links (van startpagina tot aan goed gelezen blogs met echt goede content).

Om een standaard pakket te bekijken kun je onze linkbuilding pakketten bekijken, dit geeft je een idee maar het wil niet zeggen of dit bij jou past. Daarvoor komen we graag in contact met jou.

Het grootste verschil in prijzen is de kwaliteit die je zelf vraagt. Je kunt een blog echt topkwaliteit maken en de backlinks daarbij ook, maar dit gaat dan meer tijd kosten en dus meer geld. Niet iedere schrijver heeft hetzelfde schrijf niveau, moeten we bijvoorbeeld een echter journalist inzetten dan kost dit snel 50 euro per bericht. Makkelijkere blogs waarvan er geen hoge eisen zijn, zijn dan ook goedkoper omdat ze minder tijd kosten en veel meer mensen ze kunnen schrijven. Met kwaliteit van de plaatsings websites hetzelfde, als voorbeeld; de DA10+ is makkelijker en er bestaan meer mogelijkheden in en dus goedkoper dan bijvoorbeeld de TF10+. Verder is de sector nog iets wat relevant, erotiek en casino worden bijvoorbeeld niet overal toegelaten om te plaatsen waardoor deze ook duurder zijn (ook hier gaat simpelweg meer tijd in zitten).

We raden je echt aan om even contact op te nemen zodat we je correct kunnen adviseren.

De verschillende factoren van linkbuilding

Je kunt op verschillende manieren aan linkbuilding doen op een website. De manier die wij het meest bespreken hier is de blog manier. Je schrijft een relevant stukje tekst over bijvoorbeeld je onderneming. Je verwerkt de backlinks erin en zorgt voor de juiste content. Hierna plaats je het op een externe website zodat mensen het te zien krijgen. Dit is één manier, maar er zijn er meer.

Wat veel gedaan wordt namelijk voor een groter bereik is dat het links geplaatst worden op verschillende plekken op een website. Je kunt bijvoorbeeld de homepagina gebruiken, maar daarna kun je het ook nog ergens anders laten plaatsen. Maak voor jezelf een verdeling in percentages hoeveel je waar wilt plaatsen. Uiteindelijk kun je ze dan ook echt gaan plaatsen.

Linkbuilding is een heel breed onderwerp. Je kunt het op verschillende manieren doen en er komt ook zeker wat bij kijken. Neem het daarom ook niet te licht en kijk eerst met een bedrijf wat zij voor jou kunnen doen. De meeste doen dat vrijblijvend zodat je altijd nog een keus hierin hebt.

Linkbuilding bureaus werken over het algemeen met een strategie. Deze strategie wordt dan ook met jou besproken te allen tijde. Er zijn in totaal twee strategieën. Je hebt de quick wins en de longterm. Als je website even een snelle boost nodig heeft alleen is de quick wins hier ideaal voor. De long term is een strategie die gewoon altijd goed werkt ook als je dus meer dan een snelle boost nodig hebt.

Er moet altijd van tevoren besproken worden hoe nieuw je onderneming of website is. Er is veel afhankelijk van die informatie. Vooral om een strategie te bepalen. Daarom raden wij mensen altijd aan om een linkbuilding bureau in te schakelen. Zij weten welke strategie het best past bij jou situatie en kunnen daar het best op anticiperen.

Wat is een linkprofiel?

Linkbuilding staat al een enige tijd in deze sector. Vroeger werd er ook meer gekeken naar de hoeveelheid van de aanwezige backlinks. Het was eerder een motto van hoe meer hoe beter. We hebben de gevaren hiervan uitgelegd en daardoor is dit dus ook mee veranderd. Tegenwoordig wordt er meer naar kwaliteit gekeken. De juiste hoeveelheid wordt neergezet, maar de kwaliteit gaat hierdoor niet achteruit.

Zoekmachines blijven zichzelf ook natuurlijk met de tijd verbeteren. Vroeger zou het niet snel gebeuren dat een zoekmachine je blokkeert, nu kan dat dus wel. Dit heeft allemaal te maken met de verandering in de zoekmachines en de mate waarin zij zichzelf verbeteren. Het is goed om te weten dat de kwaliteit belangrijker is dan de hoeveelheid. Zeker dat je meerdere backlinks moet plaatsen, maar het moet niet ten koste gaan van de kwaliteit. Op dat moment zou je dus de kwaliteit als een hogere prioriteit moeten gaan zien.

Heeft linkbuilding voor- en nadelen?

Helaas heeft alles wel een voor- en nadeel zo ook linkbuilding. Doordat de zoekmachines zichzelf steeds verbeteren door middel van updates kan het gebeuren dat er bijvoorbeeld informatie wegvalt. Als er specifiek een malafide backlink is gebruikt gaan je zoekresultaten dalen na zo een update. Malafide zijn links die als spam aangemerkt worden. Dit hebben wij eerder ook besproken in de gevaren van linkbuilding.

Het grootste nadeel van linkbuilding is als de backlinks niet van goede kwaliteit zijn. Je bent dan ook eigenlijk tijd aan het verspillen omdat het toch geen effect heeft en het misschien zelfs nog wel erger maakt dan het al was. Het is nutteloos op dat moment. Als je er geen weet van hebt dan is het ook wel lastig om een kwalitatief goede backlink te maken.

De voordelen van linkbuilding (met name als je het laat uitbesteden):

–         Op SERPs heb je een snellere en hogere indexering;

–         Je krijgt meer naamsbekendheid als bedrijf door linkbuilding;

–         De mensen zullen meer doorverwezen worden naar jouw website door de backlinks.

FAQ

Wat is een goede backlink?

Een goede backlink is als ze van de juiste websites af komen. Hiermee bedoelen wij dat ze op een voor jou relevante website terecht komen. Je hebt pas een echt goede link als Google niet doorheeft dat je dit doet voor linkbuilding. Google vindt dat niet per se altijd leuk en kan daar maatregelen voor nemen.

Hoe krijg je meer backlinks?

Het beste is om verschillende manieren te gebruiken en dus niet alleen blogs. Wij leggen het uit in de vorm van blogs omdat die het makkelijkst te begrijpen is, maar je kunt zoveel social media content plaatsen met backlinks als je wilt. Je moet alleen wel opletten dat je het goed doet en de juiste backlinks plaatst. Je kunt werken via outreach, webmasters direct aanspreken of door te adverteren.

Waar plaats je een backlink?

Het best is en wat ook meestal gevallen gedaan wordt is om de link te verwerken in een stuk relevante tekst. Deze tekst moet dan wel relevant voor je zijn. Maak het aantrekkelijk om op de link te klikken. Je kunt de link ook gewoon onderin een blog plakken als referentie naar jouw site (bron vermelding). Maak het “natuurlijk”.

Waarom is linkbuilding zo belangrijk?

Het kan niet genoeg benoemd worden hoe belangrijk een online platform is in deze tijd. Vooral de zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google zijn een belangrijk onderdeel in veel mensen hun levens. Als je niet hoog staat in deze zoekmachine krijg je weinig organisch verkeer en mis je inkomsten.

Google wil de bezoekers van de zoekmachine helpen door jou hoger te plaatsen mits je de beste content aanbied. Die heeft door de geplaatste links namelijk het idee dat jij belangrijk bent en dus ook bovenaan hoort te staan. Als je spam bent dan beschermt Google de bezoekers weer door je dus lager te plaatsen zodat je geen last meer bent.

Tips voor een beginnende website

Als je net een website gemaakt hebt zijn er een aantal tips die wij voor je hebben. Je moet verschillende ABC-blokken en IP-adressen hebben, deze zorgen voor de juiste verwijzing naar jouw website. Als je al langer een website hebt dan zul je dit allemaal al geregeld hebben en loopt het al goed.

Je kunt dan gaan kijken naar de kwaliteit van je website. Hiermee bedoelen wij bijvoorbeeld is de naam makkelijk te vinden? Is de website uitnodigend? Is de website duidelijk? Mensen zijn snel geneigd weg te gaan als een website niet echt er goed uitziet of heel onoverzichtelijk is. Zorg daarom dat je dit alvast op orde hebt voordat je gaat beginnen met het promoten door middel van linkbuilding.