Wat is branded content?

Wat is branded content?

Wat is branded content?

Branded content is content die geschreven wordt om producten of diensten onder de aandacht te brengen. Het verschil met bijvoorbeeld een advertentie is dat branded content niet te commercieel mag overkomen. De content wordt dus geproduceerd door het bedrijf of het bedrijf laat de content produceren. Soms wordt ook de bedrijfsnaam genoemd, maar dit is niet altijd het geval. Wat is dan precies het voordeel van branded content en hoe wordt deze vorm van marketing toegepast? Op deze pagina lees je het.

Zo wordt brandend content toegepast

Bij een advertentie is het al snel duidelijk dat een merk je iets probeert te verkopen. Een product of dienst wordt zo mooi mogelijk gemaakt. Advertenties zijn vaak niet informatief. Branded content is leuk en/of interessant om te lezen of te kijken. Als er bedrijfsnamen worden genoemd, is dit vaak erg subtiel. Het doel van branded content is niet per se overtuigen. Het doel is om mensen kennis te laten maken met het bedrijf of om ervoor te zorgen dat men geïnteresseerd raakt in producten of diensten.

Branded content in de online marketing

In de wereld van online marketing wordt er ontzettend veel gebruik gemaakt van branded content. Zo zijn er veel websites waar bedrijven content kunnen plaatsen. De content is vaak vooral informatief. Iemand kan op dergelijke websites dus meer lezen over een onderwerp dat hij interessant vindt. Als auteur vind je vaak de bedrijfsnaam terug, maar verder is het doel van de tekst niet om te overtuigen. Het voordeel van branded content, is dat lezers je bedrijf als autoriteit kunnen gaan zien. Ze merken dat je veel van het onderwerp af weet en dus moet het wel een goed idee zijn om met jouw bedrijf in zee te gaan.

 

In branded content wordt vaak ook een backlink geplaatst naar de website van het bedrijf dat de content geschreven heeft of ervoor heeft betaald. Dit is onderdeel van een linkbuildingstrategie en kan ertoe leiden dat het bedrijf ook beter vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Branded content kan dus erg veel voordelen hebben in de online marketingbranche!