Wat is call to action cta?

Wat is call to action cta?

Wat is call to action cta?

Een call to action CTA is een oproep om actie te ondernemen. Wie een beetje Engels kan, zal het begrip eerder wellicht al voor zichzelf vertaald hebben, maar wat houdt deze term nu precies in? In de wereld van online marketing wordt deze term ontzettend vaak gebruikt. Een call to action gebruik je om aan te geven wat een potentiële klant moet doen. Het doel van een call to action CTA is om ervoor te zorgen dat een potentiële klant tot conversie overgaat.

Een call to action (CTA) op een website

Op een website kun je vaal veel call to action’s terugvinden. Stel bijvoorbeeld dat jouw website een grote knop heeft met de tekst “Neem contact op”. Dat is al een call to action. Je vraagt de bezoeker om een actie te ondernemen, in dit geval dus om contact met jou op te nemen. Het is belangrijk om voldoende CTA’s op je website te hebben staan. Zo weet de bezoeker goed wat er van hem verwacht wordt. Staat er bijvoorbeeld “Vraag nu een offerte aan”, dan is het voor de bezoeker duidelijk dat hij nu de mogelijkheid heeft om een offerte aan te vragen. De bezoeker hoeft niet eerst naar een aparte pagina te navigeren voordat dit mogelijk is.

Ontzettend belangrijk voor het conversiepercentage

Voldoende call to action’s hebben is dus ontzettend belangrijk. Dit kan het conversiepercentage enorm beïnvloeden. Zijn er geen call to action’s op je website te vinden, dan is het voor een klant lastig om bijvoorbeeld een product te bestellen of om contact op te nemen. Het is voor een bezoeker dan namelijk niet zo goed duidelijk welke stap hij moet ondernemen. Dit gaat uiteraard ook ten koste van het conversiepercentage. Belangrijk is dus om verschillende goede CTA’s te hebben. Het plaatsen en verbeteren van een call to action is onderdeel van conversie optimalisatie.

Denk goed na over de CTA

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over wat voor CTA je plaatst. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de bezoeker op de juiste manier aanspreekt. Zorg er ook voor dat de CTA opvalt. Webdesigners kiezen er vaak voor om de CTA in een grote button te plaatsen, zodat hij goed zichtbaar is. Een webdesigner kan je helpen bij het bedenken en creëren van CTA’s.