Wat is een affiliate link?

Wat is een affiliate link?

Wat is een affiliate link?

Wat is een affiliate link? Die vraag wordt nog opmerkelijk vaak gesteld. Kennelijk is niet iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen op online marketinggebied. Het antwoord op de vraag wat is een affiliate link is tamelijk simpel; het is een specifieke URL en in die URL zit een unieke identificatiecode van de bron.

Zonder enig risico adverteren

Met een affiliate link kunnen adverteerders bepalen vanaf welke locatie bezoekers en klanten komen. De beproefde affiliate link methode maakt het mogelijk dat aanbieders zonder enig risico te lopen kunnen adverteren. De beheerder van de pagina’s die deze links plaatsen, kunnen in bepaalde gevallen heel goed een passief inkomen opleveren.

Voor de verkoop wordt een commissie uitgekeerd

Wat is een affiliate link is het best aan te geven met een voorbeeld. Stel je verkoopt scharen voor kappers. De beheerder van een website over kappers plaatst een koppeling naar jouw productpagina met scharen. Klikt vervolgens iemand op de affiliatie link en wordt er iets gekocht vanuit de link van de websitebeheerder, dan zal hij voor de verkoop een commissie krijgen.

Een banner of een subtiele tekst koppeling

Een affiliate link kan een banner zijn, maar evengoed een subtiele tekst koppeling. Overigens wordt degene die eventueel op de affiliate link klikt, niet altijd op de hoogte gebracht dat ze op deze koppeling geklikt hebben. Dat gaat aan hun aandacht voorbij. Voor zowel de aanbieder als de beheerder is het werken met een dergelijke link wat betreft het risico laag. Er wordt immers alleen uitgekeerd als na een klik daadwerkelijk ook een transactie voltooid wordt.

Een altijd unieke link

Een affiliate link is een altijd unieke link. Je haalt een dergelijke link bij talloze verschillende affiliate marketing netwerken. De link zelf oogt niet echt vriendelijk en is behoorlijk aan de lange kant. Wat zeker is, is dat als je succesvolle affiliate marketing toe wilt passen, je echt afhankelijk bent van een dergelijke link. Misschien nog goed te vermelden is dat er bij deze manier van online marketing gebruik gemaakt wordt van tracking cookies. Zo kan ook nog na een langdurige periode de herkomst bepaald worden.