Wat is een beïnvloedingsstrategie?

Wat is een beïnvloedingsstrategie?

Wat is een beïnvloedingsstrategie?

Veel mensen kunnen goed omgaan als ze worden beïnvloed door verschillende dingen. Daarentegen zijn er ook mensen die het juist helemaal niet goed kunnen. Ze worden zenuwachtig omdat er druk op hun schouders ligt die misschien niet zo heel belangrijk zijn, maar die zij als heel belangrijk kunnen ervaren. Ook wordt het vaak gebruikt in de sales en marketing. Dit is een bepaalde strategie dat je mensen zo laat beïnvloeden dat ze eigenlijk geen nee meer kunnen zeggen. Dit kan erg handig zijn voor de verkoop van je producten. Je moet erger wel uitkijken met het toepassen van deze strategie. Dit komt omdat het best arrogant kan overkomen. Daarom moet je deze strategie goed kunnen toepassen zodat de klant of potentiële klant het niet merkt dat je het toepast.

Overal prikkels

Mensen zijn vaak ook best wel makkelijk beïnvloedbaar, dit komt omdat men de hele dag wordt geprikkeld door verschillende dingen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld de lichtjes op een kermis of een stel ganzen waarvoor je uit de weg gaat. Doordat mensen zo makkelijk beïnvloedbaar zijn huren ze influencers in wat de laatste paar jaar enorm populair is in. Door middel van het gebruiken of beter gezegd het inzetten van influencers met een groot bereik kan je er voor zorgen dat je meer klanten krijgt. Tegenwoordig zie je het ook steeds meer. Het concept zit eigenlijk zo. Bedrijven huren influencers in op een product van het bedrijf door hun te laten promoten. Doordat influencers een groot bereik hebben pakken ze gelijk een grote doelgroep aan die geïnteresseerd kunnen zijn in het kopen van het product. En doordat de influencer tegen een bepaalde prijs die producten kan promoten hoopt het bedrijf meer klanten te trekken. Dit is een nieuwe vorm van marketing wat de laatste paar jaar enorm populair is geworden. Elke influencer heeft ook een andere prijs wat ze vragen.

Naast influencers heb je nog veel meer soorten marketing strategieën wat te maken heeft waar veel mensen invloed op uitoefenen. Denk bijvoorbeeld aan fanclubs en nog andere soorten van sociale media, neem hierbij Facebook of tegenwoordig de populairste app Tik Tok.