Wat is een chatbot?

Wat is een chatbot?

Wat is een chatbot?

Een chatbot is een programma die ervoor zorgt dat de mensen op je website worden geholpen met dingen die eenvoudig zijn. Zo zorgt deze bot ervoor dat er simpele problemen kunnen verholpen worden zonder dat er veel tijd verloren gaat. Deze bot doet alles zelf en is hier goed op geprogrammeerd. Dit zorgt ervoor dat je website een goede service heeft en meestal ook meer klanten kan trekken. De bot geeft altijd dezelfde antwoorden op de klanten en kan hier niet van afwijken. Dit kan je natuurlijk wel zelf instellen. Een chatbot hoeft niet alleen op je website te zijn. Een chatbot kan ook op social media zijn en zelfs op je mobiel om de mensen daar te helpen. Soms kan een chatbot je al een bericht sturen terwijl je zelf nog niks tegen de bot zegt. Dit doen ze zodat je weet dat de bot er is en je hem dingen kunt vragen om jou te helpen met je probleem. Een chatbot is er niet alleen om problemen op te lossen. Ze zijn er ook om jouw informatie te geven over de website of misschien zelfs wel producten

 

Waarom is het handig om een chatbot te gebruiken?

Het is natuurlijk handig om een chatbot te hebben. Dit komt doordat je dan service kunt geven aan je klanten. Maar dan zou je natuurlijk wel denken waarom niet service geven door middel van een medewerker die de klanten beantwoordt? Dit kan natuurlijk ook maar dit kost heel veel geld en soms is het gewoon super druk op de website. Doordat je een chatbot gebruikt scheelt dit je veel geld in arbeidskosten. Daarnaast scheelt het veel tijd en stress.

 

Slecht daglicht

Deze bots worden vaak in een slecht daglicht gezet. Dit komt doordat deze bots ook vaak gebruikt worden door criminelen om mensen massaal te kunnen berichten. Dit doen ze door de mensen verkeerde informatie te geven en eventueel te beroven van hun geld. Ook worden deze bots gebruikt op datings apps en sites. Hierbij denken sommige mensen dat ze tegen een echt persoon praten. Maar dit is dan een bot die niet een mens is.