Wat is een content farm?

Wat is een content farm?

Wat is een content farm?

Een content farm is een bedrijf die voor andere bedrijven content schrijft. Dit kan over alle onderwerpen zijn die je maar kunt bedenken. Dit kan gaan over een voetbal maar ook over zakelijker termen. Deze teksten kunnen als heel belangrijk worden beschouwd door een ondernemer. Doordat je deze teksten op een goede manier schrijft kan je deze in je website zetten. Hierdoor kan het zo zijn dat je bedrijf uiteindelijk hoger in de Google rankings kan komen. Deze content farms maken gebruik van meerdere schrijvers die voor hun verschillende soorten content schrijven. Zo’n schrijver kan op een dag heel veel content schrijven. Het is hier belangrijk dat er wordt gelet op verschillende soorten algoritmes. Deze zijn belangrijk om je positie bij Google te behouden of te verbeteren. Het is hierbij bijvoorbeeld heel erg belangrijk dat alles goed gespeld is en dat de zoekwoorden meerdere keren terugkomen in een tekst. Ook is het belangrijk dat een goede titel wordt gebruikt bij een stukje content. De schrijvers moeten zich ook houden aan het aantal woorden wat wordt aangegeven door de opdrachtgever.

 

Kwaliteiten van de content

De kwaliteit van het stukje content licht eraan met hoeveel de opdrachtgever betaald. De opdrachtgever betaald een aantal cent per woord voor zijn content. Als dit laag is is de content ook van lagere kwaliteit. Als de opdrachtgever meer betaald per woord aan de content farms dan zijn de stukken content ook van hogere kwaliteit. Dit ligt er natuurlijk aan om hoeveel stukken content het gaat. Het kan zo zijn dat deze teksten alleen worden gebruikt voor de SEO van een website. Maar het kan ook zo zijn dat ze op een blog komen en dat mensen dit ook echt lezen.

 

Voordelen en nadelen van een content farm inschakelen

Een nadeel van een farm inschakelen is natuurlijk dat het meer geld kost dan dat je het zelf zou schrijven. Maar de vraag is of jij er tijd en zin in hebt om zoveel verschillende soorten content te schrijven voor je eigen bedrijf. Daarom is het een groot voordeel dat jij dit kan uitbesteden aan een extern bedrijf. Op deze manier heb jij meer tijd om te focussen op je eigen bedrijf.