Wat is een destep analyse?

Wat is een destep analyse?

Wat is een destep analyse?

Een destep analyse is een analyse die bijna ieder bedrijf moet maken voor zijn onderneming. Op deze manier leer je je omgeving kennen en je eigen bedrijf. Bij een destep analyse neem je alles op wat er rond en binnen je bedrijf gebeurt een onderdeel hiervan zijn de demografische factoren. Hierbij wordt er gekeken naar de bevolking rond je bedrijf. Zo kan er gekeken worden naar het geslacht, de leeftijd, opleidingsniveau en hoe groot de doelgroep is waar jij je op wilt focussen. Daarnaast heb je de economische factoren, hierbij wordt er onderzoek gedaan naar de economische dingen die gebeuren.

Dit kan de koopkracht van de bevolking zijn, maar er wordt ook gekeken naar de werkloosheid en de werkgelegenheid. En het gemiddelde besteedbaar inkomen en de inflatie. Er is hierbij ook belangrijk dat je kijkt naar toekomstige veranderingen in deze sector. Ook wordt er ook gekeken op sociaal gebied. Zo wordt er gekeken hoe de doelgroep leeft en wat zijn levensstijl is. En er wordt gekeken naar de normen en waarden, geloof en mediagebruik. Het laatste is heel belangrijk omdat je hier vaak je promotie op zet en gebruikt. Daarnaast heb je de technologische factoren. Hierbij kijk je naar nieuwe innovaties en trends op gebied van producten. Een belangrijk ding hiervan is de robotisering van vele machines. Deze kunnen eventueel je werknemers vervangen en je veel geld schelen op lange duur.

Hoe wordt er gebruik gemaakt van een destep analyse

Je kan het op vele manieren gebruiken en voor bijna ieder bedrijf of onderneming is dit een belangrijke analyse die je kunt uitvoeren. Het is belangrijk dat je de kansen en bedreigingen uitvogelt voor je onderneming. Met deze destep analyse kan je uiteindelijk ook een swot analyse maken die bepaald wat de sterke en minder sterke kanten van je bedrijf zijn. Met deze 2 analyses kan je veel dingen in je bedrijf veranderen en versterken. Dit is belangrijk als je voor wilt blijven op je concurrenten en winst wilt blijven maken. Het is wel belangrijk dat je met het onderzoeken van deze analyses goede en betrouwbare bronnen gebruikt om het te maken.