Wat is een dode link?
Een dode link, heb jij hier wel eens van gehoord? Op deze pagina geven we jou de benodigde informatie zodat jij precies weet wat een dode link is. Wanneer we kijken naar dit begrip, dan kunnen we concluderen dat dit afkomstig is vanuit het Engels. Het is namelijk de vertaling van broken link. Dit houdt in dat het een verbroken koppeling is. Mocht jij precies willen weten wat een dode link is, dan raden we het je aan om onderstaande informatie eens goed door te nemen.
Slechte kwaliteit
Wanneer je een dode link op je pagina hebt, dan is dit slecht voor de kwaliteit van je pagina. Ook is dit vervelend voor de bezoekers van de website. Het is daarom aan te raden dat je ervoor zorgt dat je koppeling regelmatig controleert. Hierbij zal je vooral moeten controleren op links die doorverwijzen naar andere websites. Wil jij weten welke voorbeelden er allemaal zijn? Bekijk dan onderstaande informatie, hier hebben we het voor je opgesomd:
- Een goed voorbeeld van een dead link is een link waarbij er een verkeerde url is ingevoerd op het moment dat er een koppeling gemaakt is.
- Op het moment dat de bestemming is verplaatst en de oude link niet meer actief is, dan spreken we ook over een dead link.
- Dit is ook het geval als de bestemming is verwijderd van de server. Wanneer dit zo is, dan resulteert dat in een 404 melding.
- Is de bestemming verplaatst en is de oude locatie hierdoor niet meer actief, dan is er ook sprake van een dead link.
- Op het moment dat een bepaalde gebruiker de pagina niet meer kan bereiken, dan is de kans groot dat de beheerder de URL blokkeert. Dit kan zo zijn op een internet pagina en ook dan hebben we het over een dead link.
Ben jij na het lezen van bovenstaande informatie nieuwsgierig geworden of jij dode links op je pagina hebt staan? Dan raden wij het af om dit zelf handmatig te controleren. Het is namelijk veel verstandiger om ervoor te kiezen om hier een tool voor te gebruiken. Op het internet kan je namelijk gebruik maken van een tool checker.