Wat is een domeinnaam?

Wat is een domeinnaam?

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam, waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord. Het internet is belangrijk voor de mens en zorgt voor een hoop gemak. Echter is het voor veel mensen ook een goed instrument om geld mee te verdienen. Mocht jij namelijk een bepaald producten verkopen of lever je een dienst? Dan is het belangrijk om goed vindbaar te worden op het internet, hier kan je namelijk een hoop nieuwe klanten door krijgen. Goed vindbaar worden is iets dat je kunt doen doen door middel van SEO. Echter zijn er een aantal dingen die ervoor kunnen zorgen dat je in een klap beter vindbaar gaat worden. Een domeinnaam is daar een mooi voorbeeld van. Wil jij weten wat een domeinnaam is en wat hier zo belangrijk aan is? Dan is het aan te raden om onderstaande alinea’s te lezen. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen, kan je deze natuurlijk aan ons stellen!

De naam van je website

Je domeinnaam is eigenlijk de naam van je website en het kan al voor een hoop klanten zorgen. Ben jij bijvoorbeeld een kapper in Arnhem en is er een domein beschikbaar waar kapper Arnhem in voorkomt, dan is het zeker aan te raden om hiervoor te kiezen. Op het moment dat mensen dit op zoeken op Google, dan komen ze al snel bij jouw site uit, tenminste wanneer je een goede website hebt laten bouwen die perfect geoptimaliseerd is. Mocht jij dit willen laten doen, dan is het verstandig om hier een online marketingbureau voor in te schakelen, zij helpen jou graag verder.

De kosten

Een domeinnaam kan gratis zijn, maar kan ook een hoop geld kosten. Is het een domein waar veel mensen maandelijks op zoeken, dan is het zeker een goed idee om hier geld in te investeren. Echter kan je bijvoorbeeld ook gewoon voor de naam van je bedrijf kiezen, de kans is groot dat dit niet veel geld kost. Zorg er in ieder geval wel altijd voor dat de domeinnaam niet te moeilijk is en dat je hem eenvoudig kunt spellen. Ook is het aan te raden om voor .nl of .com te kiezen, mensen hebben hier nou eenmaal meer vertrouwen in en dit verhoogd de kans op online succes.

Hopelijk weet jij nu precies wat een domeinnaam is, mocht je nog op zoek zijn naar andere info, kijk dan verder op onze website!