Wat is een extensie?

Wat is een extensie?

Wat is een extensie?

Een extensie is een uitbreiding en dit begrip wordt op verschillende manieren gebruikt. Een direct antwoord op de vraag: wat is een extensie? kunnen we dan ook niet meteen geven. Echter kunnen we je onderstaand wel uitleggen welke soorten extensies er allemaal zijn. Wij hopen je hiermee het begrip op de juiste manier uit te leggen. Mocht je na het lezen van deze artikelen nog goede inbreng hebben, dan kan je dit aan ons doorgeven. Wij zullen het artikel dan eventueel aanpassen, mits je inbreng klopt natuurlijk. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen, dan kun je deze uiteraard ook gewoon stellen. Veel leesplezier toegewenst!

Een domein

Wanneer we het hebben over een domeinnaam, dan hebben we het over de naam van een bepaalde website. Echter staat er achter deze naam ook een extensie. In dit geval is een extensie dan bijvoorbeeld .nl of .com. Voor welke extensie je kiest kan verschillende redenen hebben. Verkoop jij alleen in Nederland, dan is het natuurlijk aan te raden om voor .nl te kiezen. Verkoop jij internationaal, dan is .com een betere optie. Wat ook tot de mogelijkheden behoort is om voor .net te kiezen. Dit kan een goed idee zijn als jouw domeinnaam al door iemand anders gebruikt wordt met .nl erachter. Zo kan je toch de domeinnaam hebben die je zo graag wilde, maar dan net even anders.

Een bestand

Achter de naam van een bestand kan ook een extensie staan. Neem bijvoorbeeld een Word bestand. Stel nou dat je een onderzoek geschreven hebt over de woningmarkt en je noemt het bestand woningmarkt anno nu. Dan komt er achter de naam van dit bestand .doc te staan omdat het een Word bestand is. Is het een PDF bestand? Dan zal er achter de naam .PDF komen te staan. Ook dit zijn voorbeelden van extensies!

Een tool

Ben jij op zoek naar een bepaalde tool, dan kan dit ook gezien worden als een extensie. Mocht je bijvoorbeeld een tool op Google Chrome downloaden, dan voeg je dit toe als extensie. Een mooi voorbeeld hiervan is de Google language tool, deze tool kan je toevoegen als extensie en zal ervoor zorgen dat grammaticale fouten in een tekst worden onderstreept.