Wat is een full banner?
Een full banner is een standaard banner formaat waarvan de afmetingen 468 x 60 pixels zijn. Er zijn veel soorten banners in allerlei verhoudingen waarvan de volledige banner tot de oudste standaard banner horen. De afmetingen van een website kan een groot gedeelte de prijs van de banner bepalen. De afmetingen en positie op een website bepaald voor een groot deel dan ook de kosten voor de adverteerder en ook de vergoeding publicist. Maar wat is nou een full-banner en wat zijn de standaard formaten voor de banners op de website?
Een banner is een afbeelding met doorgaans een wervende tekst en een reclameboodschap of foto waar op geklikt kan worden. Banners zijn een belangrijk deel van de inkomsten van een website. Zo krijgen de websites maandelijks een x bedrag van de eigenaar van de andere website. Ook kunne ze een deal maken dat het gaat om de clicks wat de banner krijgt. Het kan hier gaan om duizenden klikt op een grote website. Door middel van die clicks wordt er een groot inkomsten post gemaakt. Bij dit soort dingen moet je ook rekening houden met de zichtbaarheid want die is van groot belang voor veel websites en voor veel blogs. Door dat het meer zichtbaar wordt is het dus ook van groot belang dat het allemaal goed gebeurt en dat je voldoet aan wisselende inleidingen van de websites die worden met aantallen standaard bannerformaten onderscheiden. Naast de standaard formaten die pittig groot is zijn er ook andere standaard maten zoals:
Verschillende soorten maten
- Leaderboard van 728 bij 90
- Square van 250 bij 250
- Skyscraper van 120 bij 600
- Half Banner van 234 bij 60
- Button 120 bij 90
Ook bij de standaard formaten is het onderverdeeld in afwijkende verhoudingen en naast deze zijn er ook een aantal andere afwijkende formaten. Verschillende soorten platformen kunnen ook nog eisen stellen zodat de banners wel passen in de layout van de website wat wel zo netjes is. Want mocht het niet passen kan het erg lelijk overkomen. Dit kan er namelijk ook voor zorgen dat je door een lelijke banner klanten verliest. Dit hoeven de klanten zelf niet door te hebben. Dit gebeurt daarom ook meestal onbewust.