Wat is een funnel?

Wat is een funnel?

Wat is een funnel?

Een funnel is heel erg bekend bij veel mensen. Alleen heeft een funnel meerdere betekenissen. In de marketing gebruiken ze een funnel om meer klanten te krijgen. De nederlandse vertaling van een funnel is een trechter. In de marketing noemen ze het ook wel een verkooptrechter. In een verkooptrechter heb je verschillende soorten fases. Dit traject doorlopen veel potentiële klanten om uiteindelijk tot een conversie te raken. Het doel is natuurlijk om veel verkopen eruit te halen. Als je een goede funnel hebt dan is dit zeker mogelijk. Veel bedrijven gebruiken dit dan ook. Door middel van een funnel kunnen ze precies bijhouden in welke fase een potentiële klant zit. Als je dit niet goed bijhoud dan is heeft het eigenlijk geen zin. Je moet er dus voor zorgen dat je dit goed bijhoudt.

Groot naar klein

De vorm van een trechter is bij iedereen wel bekend natuurlijk. Aan de bovenkant is die het grootst. Hier proberen bedrijven zo veel mogelijk mensen de funnel in te krijgen. Daarna wordt de trechter steeds kleiner. Onder aan de funnel is die het kleinst. Aan de onderkant staan de mensen die uiteindelijk overgaan tot aankoop. Dit is natuurlijk bij elk bedrijf verschillend. Het is dus wel goed om altijd naar de conversie te bekijken. Zo kun je kijken wat je goed doet en wat je ook beter kunt doen. Dat is heel erg belangrijk. Je wilt natuurlijk er voor zorgen dat je conversie zo hoog mogelijk is. Hier zijn tegenwoordig veel trucjes voor. Daarom is het goed om te kijken wat voor jou het beste werkt. Je wilt namelijk de beste truc gebruiken voor je bedrijf.

Hogere conversie

Hoe meer mensen er namelijk overgaan tot aankoop. Hoe hoger de omzet is die je maakt. Dit is erg belangrijk voor een bedrijf. Je wilt namelijk niet dat je veel kosten maakt en geen klanten. Dan doe je namelijk iets fout. Wees dus altijd erg kritisch naar je funnel. En kijk altijd waar iets te verbeteren valt. Dit is namelijk erg belangrijk als je wilt groeien als bedrijf. Als je groeit als bedrijf kun je hier natuurlijk ook specialisten voor inhuren. Dit is natuurlijk als je hier geen verstand van hebt.