Wat is een pop up?

Wat is een pop up?

Wat is een pop up?

Een pop up is een middel wat opeens te voorschijn kan komen als je iets aan het doen bent. Zo kan het zijn dat je op je telefoon zit en opeens een whatsapp berichtje krijgt. Dit noem je een pop up maar in het bedrijfsleven is dit weer iets anders. Een pop up kan een hele grote kans zijn voor je bedrijf om extra promotie te doen voor bepaalde dingen. Zo kan een pop up op de voorgrond verschijnen als je bijvoorbeeld op een nieuwssite zit. Hierbij krijgen de gebruikers en de bezoekers een pop up van bijvoorbeeld je website. Dit is meestal in de vorm van een banner en hier kan je als bezoeker op klikken. Als ze dit nou eenmaal echt doen komen ze op je website terecht.

Op deze manier weet je ook dat het goed gelukt is. Deze methode kan ook zomaar voor de klant verdwijnen dit komt omdat deze pop up nooit lang stand houdt. Meestal als de klant geen actie onderneemt kan dit al binnen 5 minuten weg zijn. Op deze manier blijft de advertentie niet lang staan en hoeft de aanbieder ook niet al teveel te betalen voor de promotie. Het is begonnen doordat advertenties vaak niet goed op een website geplaatst konden worden. Daarom werd er gebruik gemaakt van een pop up. Op deze manier konden de advertenties in een apart venster worden geopend. Dit was zeer belangrijk omdat dit veel ruimte op de website kon worden bespaard. Op deze manier kon er meer content op de website komen.

Voordelig voor je bedrijf

Het kan super voordelig zijn voor je bedrijf om te adverteren via pop ups. Dit komt doordat dit heel goedkoop kan zijn dit komt omdat deze vorm van adverteren heel direct is en niet heel erg effectief. Het is een tijdelijke advertentie die de klant zien met maar een korte tijdsduur. Het is hierbij belangrijk dat de bezoeker wel klikt op de advertentie om een actie uit te voeren en eventueel een klant te worden van het bedrijf. Hierbij betaald het bedrijf vaak uit per click.