Wat is een scrum?

Wat is een scrum?

Wat is een scrum?

Ben jij druk bezig met marketing en met je website? Dan kan het voorkomen dat je vaak de terminologie scrum hoort. Maar wat is het nu precies? Scrum is een agile framework die als voornamelijk doel heeft kleine teams te laten werken op de ontwikkeling van software. Hierbij zijn voornamelijk groepen van drie tot zes teamleden gebonden aan acties waardoor het als zeer complex wordt beschouwen. Ze zijn namelijk gebonden aan kleine tijdstippen en dat is erg lastig. Het is een methode om productontwikkeling te doen optimaliseren. Maar wat is Scrum nu precies en wat is hierbij precies de achterliggende gedachte? Hierover lees je meer op deze pagina.

Definitie van scrum

Scrum is een manier die erg flexibel is om software te ontwikkelen. Hierbij wordt voornamelijk in teamverband samengewerkt waarbij een gezamenlijk doel wordt bereikt. Over het algemeen heeft dit een andere aanpak dan bij standaard software ontwikkeling. De teamleden zullen nauw samenwerking en over het algemeen gebeurt dit binnen een gedeelde omgeving. Over het algemeen zie je vaak dat scrum in hoofdletters wordt geschreven, maar het is geen afkorting. Dit komt omdat deze schrijfwijze van een document afkomstig is dat is ontwikkeld door Ken Schwaber. Waar het voorheen een merkrecht had, is dit tegenwoordig niet het geval.

Als je een ontwikkeling publiceren van software kunnen tijdens het proces diverse factoren veranderen. Om deze reden wordt er vaak vooraf een rigide structuur bepaald waarbij het mogelijk is om aanpassingen te maken. Over het algemeen wordt bij Scrum aangenomen dat het uitgangspunt niet geheel gedefinieerd kan worden omdat het proces tussentijds kan worden gewijzigd of kan worden aangebracht.

Scrum toepassen?

Ben jij van plan om scrum toe te gaan passen voor je dagelijkse werkzaamheden of voor een groot project? Dan is het zeker goed om jezelf hierin te gaan verdiepen. Hierdoor weet je zeker dat je de beste keuze zult maken en dat is natuurlijk de beste keuze. Mocht je hier meer informatie over willen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze kunt maken. Over het algemeen is het goed om een specialist in te schakelen die je hierbij kan helpen zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult maken en dat is natuurlijk erg prettig bij het toepassen van scrum.