Wat is een scrum?

Wat is een scrum?

Wat is een scrum?

Ben jij druk bezig met marketing en met jouw website? Dan kan het voorkomen dat je vaak de term ‘scrum’ hoort of voorbij ziet komen. Maar wat is een ‘scurm’ precies? Scrum is een agile framework die als voornamelijk doel heeft kleine teams te laten werken op de ontwikkeling van software. Hierbij zijn voornamelijk groepen van drie tot zes teamleden gebonden aan acties waardoor het als zeer complex wordt beschouwen. De groepen zijn namelijk verbonden aan kleine tijdstippen en dat is een erg complexe methode. Het is een methode om productontwikkeling te optimaliseren. Maar wat is Scrum nu precies en wat is hierbij precies de achterliggende gedachte? Hierover lees je meer op deze pagina.

Definitie van scrum

Scrum is een manier die erg flexibel is om software te ontwikkelen. Hierbij wordt voornamelijk in teamverband samengewerkt, waarbij een gezamenlijk doel wordt bereikt. Over het algemeen heeft dit een andere aanpak dan bij standaard software ontwikkeling. De teamleden zullen nauw samenwerken, dit gebeurd in het algemeen binnen een gedeelde omgeving. Over het algemeen zie je vaak dat scrum in hoofdletters wordt geschreven, maar het is geen afkorting. Dit komt omdat deze schrijfwijze van een document afkomstig is dat is ontwikkeld door Ken Schwaber. Waar scrum voorheen een merkrecht had, is dit tegenwoordig niet het geval.

Als je een ontwikkeling publiceert van software, kunnen er tijdens het proces diverse factoren veranderen. Om deze reden wordt er vaak vooraf een rigide structuur bepaald, waarbij het mogelijk is om aanpassingen te maken. Over het algemeen wordt bij Scrum aangenomen dat het uitgangspunt niet geheel gedefinieerd kan worden, omdat het proces tussentijds kan worden gewijzigd of kan worden aangebracht.

Scrum toepassen?

Ben jij van plan om scrum toe te gaan passen aan jouw dagelijkse werkzaamheden of voor een groot project? Dan is het zeker een goed idee om jezelf hierover in te gaan lezen. Zo ben je er zeker van dat je de beste keuze zult maken en daar kun je natuurlijk het meeste mee bereiken.

Mocht je meer informatie willen over het gebruiken van scrum, kun je altijd contact met ons opnemen. Door met ons contact te leggen, weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken. In het algemeen is het goed om een specialist in te schakelen die jou hierbij te hulp kan schieten. Dan weet je zeker dat je geen fouten zult begaan!