Wat is een server side?
Ben jij bezig met een ontwikkelen van een website? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden. Vaak kom je hierbij in aanmerking bij een server side scripting. Scripts op webservers moeten namelijk geactiveerd worden die een resultaat weergeven op de basis van een verbinding en daarom maakt de website een mogelijkheid. Dit is een methode om een statische webpagina altijd op dezelfde methode te laden. Maar hoe worden deze server side ontwikkeld en in welke talen wordt dit geschreven? Hierover zullen we meer informatie over verschaffen zodat je precies weet wat server side scripting is en hoe deze precies in zijn werk gaat.
Nadere informatie server side scripting
Zoals je wellicht weet is het allemaal gestart met JavaScript voor browsers dat in 1994 geïntroduceerd is om zodoende scripting toe te passen binnen het Enterprise Server. Een bekend voorbeeld hiervan is de technologie die Google zoekmachine wordt genoemd die op basis van een specifieke vraag een maatwerk antwoord geeft. Daarnaast gebruikt Wikipedia ook deze methode. Side scripting kan gepubliceerd worden middels diverse programmeertalen. Hierbij kun je denken aan ASP, Java, Blue, Perl, Php en Ruby.
Over het algemeen gaat het om dynamische HTML pagina’s, maar het is goed om side scripting niet te verwarren met Dynamic HTML. Daarnaast is het ook mogelijk om op andere wijze een HTML te genereren waardoor het zeker aan te raden is om niet beide termen met elkaar te doen vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en dat is natuurlijk erg prettig.
De server side en de client side
Voorheen werden scripts altijd uitgevoerd door een systeem van de gebruiker waarbij flexibiliteit niet altijd mogelijk was om het internet optimaal te kunnen gebruiken. Men noemt dit ook wel client side scripting. Door scripts op afstand uit te voeren en direct op de server kunnen pagina’s dynamisch worden gegenereerd waardoor er antwoord komt op basis van de vraag vanuit de cliënt. Het Is dus zeker aan te raden om diverse elementen hierbij te gebruiken. Hierbij kun je denken aan JavaScript of VBScript code die zowel bij de cliënt als op de host computer uitgevoerd kan worden. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste techniek toepast en dat is natuurlijk erg prettig. Mocht je hier aanvullende vragen over hebben, dan is het altijd aan te raden om hierover in contact te treden met een specialist zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult maken.