Wat is een server?

Wat is een server?

Wat is een server?

Als we kijken naar de definitie van een server is dit letterlijk iemand die iets aanbiedt. Dit is in principe ook de functie van server zoals ze in de wereld van computers voorkomen. Het is namelijk een proces waarbij een relatie bestaat tussen de host en de cliënt. Op het moment dat een cliënt een aanvraag doet zal de host de vraag beantwoorden. Een server kan zowel van toepassing zijn voor software als voor hardware. Deze systemen functioneren binnen een intranet omgeving. Er is altijd sprake van een vraaggestuurde actie waardoor een reactie volgt. Er zijn echter veel verschillende mogelijkheden beschikbaar op het gebied van servers. Hierbij kun je denken aan Webservers en File servers.

Een van de meest voorkomende servers is ook een VPS. Een VPS staat voor een Virtual Private Server. Dit is een type server dat de werking heeft van een eigen server en deze nabootst waarbij de gedeelde machine wordt gehuisvest. Hierbij wordt een virtuele laag bovenop het besturingssysteem gezet zodat de eindgebruiker kosteneffectief gebruik kan maken van verschillende oplossing.

Een andere term die je vaak tegenkomt bij een server is IIS. IIS staat voor Internet Information Services en dit een veelzijdige algemene webserver van Microsoft die tevens ook draait op de systemen van Windows. Hierbij worden HTML pagina’s aangeboden waardoor het zeker aan te raden is om hier gebruik van te maken.

Zoek een goede hostingbedrijf

Zoals je wellicht hebt  kunnen  merken is het gebruiker van een server iets wat je als bedrijf en als particulier zeker niet kan vergeten. Om deze reden is het altijd goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken en dat is natuurlijk erg prettig.

Probeer daarom altijd naar een goed bedrijf te zoeken die je kan helpen op het gebied van hosting. Als je namelijk een goede hosting bedrijf hebt gevonden weet je zeker dat je een goede keuze zult maken en dat is natuurlijk erg prettig, want hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze zult maken. Heb jij vragen over hosting? Dan is het altijd goed om hierover in contact te treden met een specialist om verrassingen te voorkomen. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes.