Wat is een smart speaker?

Wat is een smart speaker?

Wat is een smart speaker?

Heb jij ooit gehoord van een smart speaker? Een Smart speaker is een Engelse term voor een slimme luidspreker. Dit is een apparaat dat niet alleen geluid kan produceren, maar die ook in het bezit is van een of meerdere microfoons. Hierdoor is het apparaat in staat op het geluid op te nemen. Door een smart speaker te koppelen aan het internet kan je dit dopen met zoeken met spraak. Daarnaast is het ook mogelijk om dit apparaat te koppelen met een smart home waardoor je in staat bent om via spraak diverse applicaties en handelingen uit te laten voeren door technologische toevoegingen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is dit een luidspreker die een microfoon heeft. Hierbij is het wel goed om te benoemen dat er een internetaansluiting aanwezig moet zijn en spraakherkenningssoftware voor een breed scala aan verschillende toepassingen. De functionaliteiten die de speakers kunnen uitvoeren zijn grotendeels afhankelijk van het type smart speaker die je in huis hebt. Zo zijn er diverse speakers op de markt. Hierbij kun je denken aan Google Assistent, Amazon Alexa of Apple Siri. Kortom, er zijn genoeg aanbieders op de markt die je hierbij kunnen helpen.

Hoe werkt een smart speaker nu precies?

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af hoe een smart speaker nu precies werkt? Naast de bekende woofers en tweeters is het ook mogelijk dat de speaker dus geluid opneemt. Hierbij wordt over het algemeen een verbinding via het internet. Op basis van de opgenomen geluiden in de microfoon volgt er veelal een actie. Dit kan bijvoorbeeld een actie zijn zoals hoe warm is het vandaag in Arnhem? Daarnaast is het ook mogelijk om via spraak diverse dingen in het huis te regelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan zet de verwarming een graadje hoger.

Waarschijnlijk ben je nu ook benieuwd naar de mogelijkheden in de praktijk. Als je namelijk je smart speaker koppelt aan andere slimme apparaten is het mogelijk om elektrische gordijnen, thermostaten en andere elektrische apparatuur in huis te bedienen middels spraak. Ook is het ook mogelijk om gebruik te maken van diverse diensten zoals Spotify, Netflix of YouTube. Kortom, met behulp van een slimme speaker kun je genoeg oplossingen vinden die je leven een stuk gemakkelijker maken en laten we eerlijk wezen, het maken van een gemakkelijker leven is toch hetgeen wat we willen realiseren. Benieuwd naar een uitgebreide video? Bekijk het internet eens naar een uitgebreid filmpje van de mogelijkheden.