Wat is een subcategorie?

Wat is een subcategorie?

Wat is een subcategorie?

Als je een website hebt, zul je merken dat je met veel pagina;’s zult werken. Dit is helemaal het geval als je een webshop hebt met veel producten. In dit geval is het noodzakelijk dat je de website overzichtelijk houdt voor potentiële bezoekers. Naast hoofdonderwerpen is het natuurlijk van belang om met subcategorieën te werken. Daarnaast is het goed om te benoemen dat het werken op een goede manier van subcategorieën zorgt voor een betere indexering in de ranking van de zoekmachines. Om deze reden is het goed om deze structuur optimaal te delen in subcategorieën. Maar wat is een subcategorie nu precies en hoe zorg je ervoor dat je deze pagina’s geïndexeerd krijgt in Google? Hieronder lees je de antwoorden op deze vragen.

Definitie subcategorie

Als je een website hebt met veel pagina’s of een webshop met veel producten is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je ervoor wilt zorgen dat de website overzichtelijk blijft voor bezoekers. Naast de hoofdonderwerpen is het natuurlijk aan te raden om hierbij te werken met subcategorieën. Het is namelijk zo dat de positie in de structuur van de website invloed kan hebben op de rankings in de zoekmachines. Om deze reden is het goed om je website in deze structuur vorm te geven.

Subcategorie voor Google

Zoals je wellicht weet zijn webcrawlers er om de website op basis van een navigatiestructuur te indexeren. Vaak zie je dat de structuur de vorm is van de vertakkingen en de onderliggende niveaus. Dit maakt het voor webcrawlers handig en daarnaast hecht Google enorm veel waarde aan eenvoudigheid en overzichtelijkheid voor mensen. Om deze reden is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden. Het is wel goed om te benoemen dat de zoekmachines op een andere manier naar de pagina’s kijken. Om de ranking van zoekresultaten te bepalen wordt er namelijk gekeken naar relevantie. Om een subcategorie relevant te maken, moet je dit dus koppelen en tevens aantonen dat dit het geval is. Dit kan door bijvoorbeeld een categorie met een subcategorie te koppelen. Als je bijvoorbeeld een categorie Apple hebt, kun je hier weer kleinere subcategorieën onder toespitsen te weten Apple iPad, Apple iPhone en Apple Macbook. Hierdoor zul je de relevantie in de artikelen houden en dat is natuurlijk precies wat je wilt realiseren als je hiermee bezig bent.