Wat is een trending topic?

Wat is een trending topic?

Wat is een trending topic?

Een trending topic is een onderwerp dat in korte tijd veel zichtbaarheid gaat vergaren en waarbij het discussies kan oproepen via een of meerdere platformen. Het is tevens goed om te benoemen dat deze populariteit vaak voor korte duur is en weer snel wordt vervangen door andere ontwerpen. Het gaat over het algemeen om nieuwswaardige onderwerpen, maar dat is niet altijd het geval. Maar wat is een trending topic nu precies? En hoe ontstaan trending topics nu? Alles op dit gebied lees je op deze pagina.

Definitie trending topic

Als een vulkaan op uitbarsten staat waarbij veel slachtoffers worden gemaakt, zal dit meteen breed uitgemeten worden in verschillende media kanalen. In korte tijd zul je merken dat anderen van deze ramp af zult weten. Dit soort berichten worden ook wel aangemerkt als trending topic waarbij veel over wordt gesproken in een korte tijd.

Het is eenvoudig te stellen dat het over het algemeen nieuwswaardige onderwerpen zijn die binnen het social media ecosysteem een andere naam hebben gekregen. Hierbij is het goed om te benoemen dat ontwerpen die mensheid raken een grote impact hebben ook wel lifestyle onderwerpen worden genoemd waarbij de populariteit na verloop van tijd weer vergeten wordt. Tevens is het ook goed om te benoemen dat sport en politiek ook vaak voorkomen als trending topic omdat er veel meningen zijn en emoties die maar van korte duur van toepassing zijn.

Wanneer is iets trending?

Waarschijnlijk vraag je jezelf nu direct af wanneer is iets dan een trending topic. Dat is natuurlijk een vraag wat veel marketeer zich afvragen, maar in beginsel zijn het onderwerpen die een grote groep mensen aanspreekt waarbij doorgaans de kern van volgers bestaat door het bericht te delen. Daarnaast is het ook goed om te benoemen dat op Twitter de zogenoemde trending topics automatisch geïndexeerd worden. Als een bericht niet trending is, dan zal het dus niet als trending worden gezien. Over het algemeen kan de som altijd de basis volume / tijd worden gebruikt waarbij volume wordt uitgedrukt in een korte tijdsperiode. Heb jij een goede trending topic weten te schrijven? Dan zul je merken dat je enorm veel tijd en bezoekers zult krijgen en dat is natuurlijk erg prettig als je een marketeer bent. Want expertise is natuurlijk precies hetgeen wat je wilt realiseren.