Wat is een visie?

Wat is een visie?

Wat is een visie?

Een visie is iets wat elk bedrijf heeft. Het is namelijk een blik op de toekomst. Bijna elk bedrijf heeft een blik op de toekomst. Een goed bedrijf zorgt er ook voor dat ze toekomstplannen hebben. Dit is in vele gevallen om te groeien. Dit zorgt er dus voor dat bedrijven meer omzet willen behalen. Er zijn natuurlijk nog veel meer plannen dat een bedrijf kan hebben. Een goede visie is wel erg belangrijk. Dit zorgt er dus voor dat het bedrijf ook toekomstplannen maakt. Dit kunnen ook doelen zijn.

Doelen stellen

Een bedrijf met doelen komt op de lange termijn altijd verder. Doelen stellen is dus heel erg belangrijk. Je kunt dan namelijk goed blijven groeien. Als je geen doelen hebt dan werk je vaak ook nergens naar toe. Als je doelen hebt dan heb je dit dus wel. Dan ga je automatisch beter je best doen. Je moet er wel voor zorgen dat de doelen niet te makkelijk zijn en ook niet te moeilijk. Als het namelijk te makkelijk is dan ga je minder doen als het hebt behaald. Als het te moeilijk is dan raken sommige mensen gedemotiveerd. En dat moet natuurlijk ook niet. Als je een doel behaalt hebt dan moet je er ook voor zorgen dat je daar een beloning aan koppelt. Zo zorg je ervoor dat je het doel ook leuk vindt om te bepalen. Naast een visie heb je ook een missie.

Verschil tussen een missie en een visie

Een missie is iets waar je voor staat als bedrijf. Veel mensen halen deze twee door elkaar. Alleen een missie is dus waar een bedrijf voor staat. Dit is natuurlijk voor elk bedrijf anders. Het zou namelijk niet goed zijn als elk bedrijf dezelfde missie had. Dan werd de concurrentie te groot in elke categorie. En dat is natuurlijk niet bedoeling. Ook heeft elk bedrijf een andere doelstelling. Niet elk bedrijf heeft als doelstelling heel veel winst te maken. Dat is ook niet altijd nodig. Als je namelijk genoeg verdiend om van te leven ben je ook vaak al gelukkig. Heel veel geld maakt in sommige gevallen niet eens gelukkig. Dit hoor je natuurlijk wel eens vaker maar uiteindelijk draait het om gezond te zijn en te blijven. Geld maakt het natuurlijk wel wat makkelijker.