Wat is een webinar?

Wat is een webinar?

Wat is een webinar?

Een webinar, op deze pagina gaan wij jou alle informatie geven over wat een webinar nou eigenlijk is. Tegenwoordig zien we een webinar steeds vaker terugkomen en dat heeft zeker ook te maken gehad met het coronavirus. In deze periode was men genoodzaakt om meer online te doen en hierdoor werd er meer gebruikgemaakt van een webinar. Een webinar kan eigenlijk gezien worden als een online presentatie. Deze prestatie is gewoon live en verloopt hetzelfde als een presentatie die fysiek plaatsvindt. Een iemand of meerdere mensen geven een presentatie en een groep volgt de presentatie. Denk bijvoorbeeld aan online les van een docent voor een opleiding, ook dit is een webinar. De docent geeft dan de les en de leerlingen loggen in om de les online te volgen.

Ook voordat het coronavirus er was werden er webinars gegeven, echter zien we het nu steeds vaker gebeuren. Het is ook gewoon erg handig, je hoeft niet helemaal meer naar een locatie toe en je kunt gewoon vanuit je luie stoel meekijken. Tevens zijn er ook handige programma’s waarmee je dit perfect kunt organiseren. Je hebt dan als het ware een presentatie op het scherm staan die mensen kunnen bekijken en je kunt hier zelf bij vertellen.

Informatie van klanten

Zo’n online presentatie is er natuurlijk niet alleen voor scholieren. Mocht jij bijvoorbeeld een bedrijf hebben en heb je nieuwe software waar klanten van gebruik gaan maken, dan is het wel zo handig dat je hier een goede uitleg bij geeft. Dit zou je kunnen doen met behulp van een online presentatie. Je nodigt hen vervolgens uit en zij kunnen dan deelnemen aan de presentatie. Dit wordt vaak ook ingezet als marketinginstrument. Op het moment dat je een doelgroep hebt en zij geïnteresseerd zijn in jouw product, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een webinar te houden en deze via LinkedIn te promoten. Vervolgens hoop je natuurlijk dat je voldoende mensen krijgt die de online presentatie gaan volgen. Als dit het geval is, dan kan je alles over je product vertellen en mensen dus eigenlijk ook overtuigen om het te gaan gebruiken en dat is natuurlijk top.