Wat is een webpagina?

Wat is een webpagina?

Wat is een webpagina?

Wat is een webpagina? Dat is de vraag die we in dit artikel voor jou gaan beantwoorden. Een webpagina wordt namelijk nog wel eens verward met een website, echter is dit wel degelijk iets anders. De website is namelijk de totale site en wanneer we kijken naar de webpagina, dan kunnen we concluderen dat dit een op zichzelf staande pagina is. Als we een website bijvoorbeeld zien als een boek, dan kunnen we de webpagina het beste beschouwen als een bladzijde uit het boek. De verschillende webpagina’s maken natuurlijk weer de website en daarom is er een mooi verband te zien tussen deze twee begrippen. Onderstaand gaan we je meer uitleg geven over welke webpagina’s er eigenlijk allemaal zijn.

Veel verschillende soorten webpagina’s

Wanneer we het hebben over een webpagina, dan kunnen we de homepage natuurlijk ook zo zien. Ook kan iedere pagina waarop een dienst omschreven wordt gezien worden als zo’n pagina. Deze pagina’s zijn erg belangrijk en tegenwoordig is het van groot belang dat je hier voldoende relevante content op plaatst. Ben jij bijvoorbeeld dakdekker en wil jij op deze dienst scoren in Google, dan zal je hier een goede pagina voor aan moeten maken. Wil jij bijvoorbeeld op dakdekker Arnhem scoren omdat jij hier actief bent, dan is het verstandig om hier een aparte pagina voor aan te maken die je niet in het menu laat terugkomen. Hier heb je namelijk al de pagina dakdekker staan. Laat deze pagina bijvoorbeeld terugkomen in de footer en zorg ervoor dat je hier unieke content op plaatst.

Een ander goed voorbeeld van een webpagina is natuurlijk de contactpagina. Op deze pagina vind je allerlei handige gegevens waardoor je in contact kunt komen met een bedrijf.

HTML code

Iedere unieke pagina heeft een eigen HTML code, tevens zal je een webbrowser nodig hebben om een pagina te kunnen bezoeken. Er zijn verschillende browsers te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Chrome, Edge of Safari wanneer je de eigenaar bent van een product dat van Apple is. Via je browser kan je alle pagina’s vinden en dat is natuurlijk top.