Wat is een webserver?

Wat is een webserver?

Wat is een webserver?

Het hebben van een website is iets dat vrijwel iedere ondernemer tegenwoordig heeft en dat is natuurlijk niet gek. Met behulp van een website kan je namelijk een hoop mensen bereiken die je anders nooit zou bereiken. Mocht jij dit willen doen, dan is het aan te raden om voor een website van hoge kwaliteit te kiezen. De website zal er niet alleen goed uit moeten zijn, hij zal ook nog eens snel moeten zijn. Dit is belangrijk omdat het uiterlijk van de site de bezoeker moet overtuigen om in actie te komen. De snelheid van de site zal voor gemak moeten zorgen. Is de site niet snel, dan zal dit er juist voor zorgen dat mensen de website verlaten. Een slome website zorgt voor een hoop irritatie en dit laat de website ook nog eens zeer onprofessioneel ogen. Mocht jij ervoor willen zorgen dat je website snel is, dan zal je deze op een goede webserver moeten laten draaien. Een webserver is namelijk de plek waar websites op geplaatst worden, dit zorgt er weer voor dat deze bereikbaar zijn voor bezoekers.

24/7 verbonden met het internet

Normaliter brengt men een website onder bij een hosting provider, deze heeft weer de beschikking over een groot aantal computersystemen met voldoende opslagruimte. Dit zorgt er weer voor dat de website 24/7 in verbinding staat met het internet en dat is natuurlijk wat je wil. Je website staat dus eigenlijk op een externe locatie en je wilt dat deze zo snel mogelijk is. Als je dit wilt is het aan te raden om de content te optimaliseren. Ook speelt de server een zeer belangrijke rol. Kies daarom voor een goede aanbieder, een partij die ervoor kan zorgen dat jouw website supersnel is.

USB-stick

Zo’n website staat dus op een externe server, echter is er tegenwoordig ook een andere oplossing. Het programma USBWebServer kan er namelijk voor zorgen dat een volledig werkende website op een USB-stick komt te staan. Hoe gaaf is dat? Het mooie is hier ook aan dat het gratis is. Dit maakt het voor veel mensen al een stuk toegankelijker.