Wat is een whitepaper?

Wat is een whitepaper?

Wat is een whitepaper?

Wat is een whitepaper? Dat is de vraag die we vandaag voor jou gaan beantwoorden. Deze term staat oorspronkelijk namelijk voor een uitgebreid rapport dat gaat over complexe materie. Het doel hiervan is om inzicht te krijgen in een onderwerp. Wanneer we terug gaan naar de jaren negentig, dan zien we dat deze term steeds vaker in de marketing wordt gebruikt. Hierbij ziet men het als een document bij een strategie, een marketingstrategie wel te verstaan. Het is een toegevoegde waarde voor inbound, maar ook outbound toepassingen. Onderstaand gaan we je vertellen wat een whitepaper nou precies is en hoe het wordt toegepast binnen de online marketing. We wensen je veel leesplezier en mocht je vragen hebben, dan staan wij voor je klaar om deze te beantwoorden. Inbreng wordt ook zeker gewaardeerd!

De definitie van het begrip

Wanneer we het hebben over dit begrip, dan kunnen we je vertellen dat in een whitepaper bijvoorbeeld het scala van producten staat. Dit is dan het scala van producten of diensten van een bedrijf. Je vindt hier dus hetgeen dat zij aanbieden, maar dan zeer uitgebreid omschreven. Het bestand bestaat uit feiten, tenminste zo hoort dit te zijn. Echter wordt het op een wervende manier gepresenteerd en dat is vrij logisch aangezien het ook bij de marketing hoort. Het is zowel belangrijk voor interne en externe belanghebbende.

De commerciële varianten

Er zijn eigenlijk drie verschillende soorten commerciële whitepapers en onderstaand zullen wij benoemen welke drie varianten dit zijn:

  1. Een lijst dit genummerd is met de tips, toelichting of vragen over een bepaald onderwerp. Hierbij kan het bijvoorbeeld ook zo zijn dat concurrenten met elkaar vergeleken worden.
  2. Wat ook tot de mogelijkheden behoort is een document met voordelen van een bepaald product, een dienst of bijvoorbeeld een werkwijze.
  3. De laatste variant is dat er een probleem wordt geschetst. Hierna legt men uit hoe het bedrijf ervoor gaat zorgen dat dit opgelost wordt. Dit is dan met een product of dienst en vaak worden concurrenten vergeleken.

Hopelijk weet jij nu precies wat een whitepaper is, mocht je zelf nog goede inbreng of vragen hebben, geef dit dan gerust door!