Wat is embargo?

Wat is embargo?

Wat is embargo?

Een embargo is een verbod op bepaalde interacties. Zo is een handelsembargo bijvoorbeeld een verbod op het handelen met een land. Een embargo kan bijvoorbeeld worden ingevoerd omdat een land zich niet aan bepaalde maatregelen houdt. In de loop van de geschiedenis zijn er verschillende embargo’s geweest. Zo heeft de Verenigde Staten in 1962 bijvoorbeeld een embargo opgelegd aan Cuba.

Een nieuwsembargo

Er bestaat ook zoiets als een nieuwsembargo. Heeft jouw bedrijf bijvoorbeeld belangrijk nieuws dat je wilt delen met de wereld, maar heb je nog geen planning van wanneer je dit precies wilt gaan doen? Dan kun je een nieuwsembargo instellen. Zo wordt het nieuws niet zomaar gepubliceerd voor die tijd. Ook is het mogelijk om een embargo in te laten gaan als je wilt voorkomen dat bepaalde informatie gedeeld wordt.

Een game ontwikkelaar heeft vaak een embargo

Heb je nog een voorbeeld van een embargo nodig? Neem dan bijvoorbeeld een ontwikkelaar van games. Komt er een nieuw spel uit? Het spel moet dan uiteindelijk in verschillende gamewinkels komen te liggen. Die winkels moeten ook voor die tijd al goed worden voorbereid. Ook liggen de games vaak al in de winkel op de dag dat de game officieel gelanceerd wordt. Niet alle informatie over de game mag vooraf al gedeeld worden. Bovendien is het de bedoeling dat het spel pas verkocht wordt zodra het officieel gelanceerd is. Er is in de tussentijd dus sprake van een embargo. Het is niet toegestaan om het spel al te verkopen of informatie te lekken.

Heb jij weleens te maken gehad met een embargo?

Hoogstwaarschijnlijk heb je zonder dat je het weet al eens te maken gehad met een embargo. Ben je een fanatiek gamer, dan heb je bijvoorbeeld op de releasedate van een spel moeten wachten. Zelfs als de dag ervoor eigenlijk al fysieke kopieën van het spel aanwezig waren in de lokale gamewinkel. Het kan ook dat je zelf eens een nieuwsembargo hebt ingesteld of hiermee te maken hebt gehad.

Wanneer gebruik je een embargo?

Het kan in de wereld van online marketing ook goed zijn om een embargo af te spreken. Stel bijvoorbeeld dat je een nieuwtje de wereld in wilt helpen, dan is het belangrijk dat niemand anders dit nieuws vooraf de wereld in helpt.