Wat is embargo?

Wat is embargo?

Wat is embargo?

Een embargo is een verbod op bepaalde interacties. Zo is een handelsembargo bijvoorbeeld een verbod dat is gelegd op het handelen met een bepaald land. Een embargo kan worden ingevoerd omdat een land zich bijvoorbeeld niet aan bepaalde regelingen houdt. In de loop van de tijd zijn er verschillende embargo’s geweest. Zo heeft de Verenigde Staten in 1962 bijvoorbeeld een embargo opgelegd aan Cuba, dit is een economisch en financieel embargo. De VS is voorlopig niet van plan dit embargo te schrappen.

Soorten embargo

Er bestaat ook zoiets als een nieuwsembargo. Heeft jouw bedrijf bijvoorbeeld belangrijk nieuws dat je wil delen met de wereld, maar heb je nog geen planning voor wanneer of hoe jij dit precies wil gaan doen? Dan kun je een nieuwsembargo instellen. Zo wordt het nieuws niet zomaar gepubliceerd voor die tijd. Ook is het mogelijk om een embargo in te laten gaan als je wilt voorkomen dat bepaalde informatie gedeeld wordt. Het kan in de wereld van online marketing ook goed zijn om een embargo te hebben en af te spreken. Stel bijvoorbeeld dat jij nieuws de wereld in wil sturen, dan is het belangrijk dat niemand anders dit nieuws vooraf de wereld in stuurt en kan een embargo die hiervoor werkt, goed van pas komen.

Heb je nog een voorbeeld van een embargo nodig? Neem dan een game ontwikkelaar. Komt er een nieuw spel uit? Het spel moet dan uiteindelijk in verschillende gamewinkels komen te liggen. Die winkels moeten ook vóór die tijd al goed worden voorbereid. Vaak liggen de games in de winkel op de dag dat de game officieel gelanceerd wordt. Er mag vooraf gaand niet te veel informatie uitgegeven worden over de game. Bovendien is het de bedoeling dat het spel pas verkocht wordt zodra het officieel gelanceerd is. Er is in de tussentijd dus sprake van een embargo. Het is niet toegestaan om het spel al te verkopen of informatie te lekken.

Heb jij weleens te maken gehad met een embargo?

Hoogstwaarschijnlijk heb je zonder dat je het weet al eens te maken gehad met een embargo. Ben je een fanatiek gamer, dan heb je bijvoorbeeld op de releasedate van een spel moeten wachten. Zelfs als de dag ervoor eigenlijk al fysieke kopieën van het spel aanwezig waren in de lokale gamewinkel. Het kan ook dat je zelf eens een nieuwsembargo hebt ingesteld of hiermee te maken hebt gehad. Embargo’s worden veel gebruikt en we hebben er vaak genoeg mee te maken, zelfs wanneer je het zelf niet door hebt.