Wat is FAQ?

Wat is FAQ?

Wat is FAQ?

Wat is FAQ? FAQ staat voor Frequently Asked Questions, wanneer we dit vertalen naar het Nederlands, dan kunnen we dit dus zien als de lijst met veelgestelde vragen. Deze lijst bestaat in veel gevallen uit vragen over een bedrijf of over een website. Het kan ook zo zijn dat er uitleg wordt gegeven over punten waar mensen vaak tegenaan lopen bij een bedrijf of een website. Het is erg handig om een FAQ op te stellen op het moment dat jij de eigenaar bent van een website. Hiermee zorg je ervoor dat klanten goed op de hoogte gesteld worden en ook voorkom je zo dat zij contact op hoeven te zoeken met de klantenservice. De kans is namelijk groot dat hun vraag als staat in de FAQ. Wil jij weten hoe je deze lijst op moet stellen? Dan is het aan te raden om verder te lezen. Onderstaand geven we je hier namelijk meer informatie over? Veel leesplezier toegewenst.

Wat is de definitie

De definitie van FAQ kunnen we gemakkelijk uitleggen. Hier hebben we je bovenstaand ook al wat informatie over gegeven. Echter zijn er nog meer redenen om deze lijst samen te stellen. Onderstaand sommen we deze redenen even voor je op:

  • Met behulp van en FAQ kan je het imago van je bedrijf versterken, dit doe je door een bepaalde toon aan te slaan in de antwoorden. Kies je ervoor om een hele zakelijke toon aan te slaan of juist niet?
  • Een FAQ kan ook voor extra vertrouwen zorgen bij de bezoeker.
  • Tevens kan het onzekerheden bij de bezoeker wegnemen en dit op een proactieve manier.
  • Ook kan je dankzij een FAQ je website extra goed optimaliseren op het gebied van SEO, dit doe je door bepaalde zoekwoorden mee te nemen in de lijst.
  • Je klantenservice ontzorgen, als de FAQ goed is staan de juiste vragen in deze lijst en worden veel vragen van de bezoekers al meteen beantwoord.

Mocht jij deze lijst ook willen maken voor je bezoekers, kom er dan eerst achter welke vragen men vaak heeft. Dit zou je kunnen vragen aan de medewerkers van de klantenservice. Ook is het belangrijk dat de lijst een logische volgorde heeft en is het aan te raden om SEO toe te passen