Wat is Fomo?

Wat is Fomo?

Wat is Fomo?

Een fomo is iets wat veel mensen niet precies weten wat het betekent. De Engelse afkorting is Fear of missing out. Het is een sociale angst om niet aan een plezierige situatie mee te doen. Dit is iets waar veel mensen in het dagelijks leven last van hebben. Ze willen geen moment missen van een leuk feestje. Ook speelt het in op de sociale aspecten binnen de omgeving van iemand. Een specifiek moment kan een belangrijke rol spelen. Veel mensen hebben dit over de hele wereld. En bij de ene is dit een grotere angst dan bij de ander. Sommige mensen kunnen er heel erg lastig mee omgaan. Ze moeten van hun zelf overal aanwezig zijn. Maar dit is natuurlijk niet te doen. Daarom moet je soms een afweging maken waar je wel en niet heen gaat.

Social media FOMO

Dit is dus erg belangrijk om te doen voor jezelf. Je mist namelijk wel de ervaring als je er niet bij bent. En sommige dingen kun je niet inhalen. Daarom moet je dit goed bedenken van tevoren. Tegenwoordig met social media zie je het vaak voorbij komen. Iemand ziet een gebeurtenis op een feestje. Waar iemand niet bij kon zijn. Dit is dan natuurlijk super jammer en veel mensen balen hier dan van. Veel bedrijven spelen dan ook in op FOMO. Ze hebben hier slimme trucjes voor. Zo verleiden ze mensen en krijgen ze veel aanmeldingen. Dit heeft alles te maken met dat ze het niet willen missen. Het is eigenlijk heel erg slim van de marketing bedrijven.

Veel mensen willen niks missen

Veel mensen willen namelijk niks missen. En hier spelen ze dus heel slim op in. FOMO is eigenlijk nog niet zo oud. In 1996 werd het voor het eerst gedefinieerd. Vanaf toen gingen ze onderzoek doen naar dit onderwerp. En tegenwoordig is dit niet meer weg te denken. Ook hebben ze nu veel verschillende betekenissen gekregen. En wordt het woord FOMO vaak gebruikt in het dagelijks leven. Alleen weten weinig mensen eigenlijk helemaal precies waar het begonnen is. En sommige mensen weten ook helemaal niet eens wat het betekent. Ze zoeken het dus op en krijgen daarna het antwoord.