Wat is front end?

Wat is front end?

Wat is front end?

Een front-end of een user interface of een gebruikersinterface zijn alle drie termen voor het zichtbare gedeelte van een Online-website. Alle dingen wat een bezoeker van de website te zien krijgen wordt daarom ook het front-end. Alles wat hier op zichtbaar is wordt in het back-end neergezet. Een front-end developer zorgt er dus ook voor dat de voorkant van de website en de achterkant van de website goed op elkaar zijn afgestemd. Dit is erg belangrijk voor een goed lopende website. Maar hoe belangrijk is dit voor dit deel van de website. Het zichtbare deel van een website is niks meer dan het zichtbare deel ervan. Achter de schermen hangt er een soort code schuil die niet te zien is voor de gebruikers van de website. Het is belangrijk dat je de front-end of terwijl de pagina wat klanten zien aantrekkelijk maakt. Dit doe je door een leuke bijpassende plaatjes toe te voegen en/of filmpjes toe te voegen voor bijvoorbeeld een school waar veel opleidingen worden aangeboden. Het is dus belangrijk dat je de pagina aantrekkelijk maakt voor de mensen die de pagina gebruiken.

Nog lang niet zo makkelijk

Dit is namelijk ook een vorm van marketing en is er belangrijk. Ook moet je met veel meer dingen rekening houden dan dat mensen gemiddeld denken. Zo heb je op de achtergrond voor grote bedrijven een team zitten die er voor zorgen dat er niks kan gebeuren met de websites en zorgen zij ervoor dat de website continu up-to-date is voor de gebruikers ervan. Dit is namelijk een erg belangrijk ding voor de consumenten. Het hebben van een goede website biedt tegelijkertijd een overzichtelijk schema waar je op kunt navigeren of terwijl het vinden van producten die je wilt hebben. Dit zorgt voor meer conversie optimalisatie.

Een fiets koop je niet zonder een stuur en zadel, in de back-end wordt het bepaald met wat er aan de voorkant zichtbaar kan zijn of is. Hiervoor worden vaak standaard indelingen gebruikt. Met een responsive design kan de gebruikersinterface per apparaat enorm verschillen. Een differentiatie van verschillende apparaten kan van groot belang zijn voor de efficiëntie van een PC met een monitor die vervolgens behoorlijk afwijkt van een smartphone met een touchscreen.