Wat is funnel Marketing?

Wat is funnel Marketing?

Wat is funnel Marketing?

Bij het woord funnel denken mensen meestal aan een trechter en dat is niet zo gek. Het is namelijk ook de nederlandse betekenis van funnel. Hoewel funnel marketing weer net wat anders is. Het idee blijft wel is waar hetzelfde. Als men spreekt over funnel marketing dan heeft men het over een bezoeker die via een aantal stappen steeds dichter bij zijn of haar orde komt. Funnel Marketing richt zich ook specifiek op de noodzakelijke stappen die genomen moeten worden en om het vooropgestelde doel te bereiken. Maar wat houdt funnel marketing nog meer in?

Groter dan je denkt

Bedrijven of organisaties willen de bezoekers aanzetten tot het uitvoeren van een specifieke actie zoals het kopen van producten. Niet alleen producten worden vaak gekocht in dit soort gevallen, nee ook diensten maken hier een deel van uit. Een andere doel kan ook zijn dat je offertes aanvraagt of laat maken voor een order binnen te halen. Dit gebeurt dan wel op de B2b-markt. Bij dit soort campagnes worden er meerdere stappen ondernomen om tot een order te komen. Dit is een erg voorkomend iets voor bedrijven die producten verkopen aan andere bedrijven. Dit kunnen bijvoorbeeld zonnepanelen zijn, maar ook levensmiddelen die vervolgens in de supermarkt komen te liggen

Conversie is heel erg belangrijk

Als je een funnel gebruikt dan zijn een paar dingen belangrijk om te weten. Natuurlijk de vorm van de trechter. Aan de bovenkant is die het grootst. Hier proberen bedrijven zo veel mogelijk mensen de funnel in te krijgen. Daarna wordt de trechter steeds kleiner. Onder aan de funnel is die het kleinst. Aan de onderkant staan de mensen die uiteindelijk overgaan tot aankoop. Dit is natuurlijk bij elk bedrijf verschillend. Wat ook erg belangrijk is het kijken naar de conversie. De conversie geeft namelijk aan hoeveel procent van de mensen die je in de funnel hebt gezet overgaan tot aankoop. Dit is hele belangrijke informatie voor je bedrijf. Het is dus wel goed om altijd naar de conversie te bekijken. Zo kun je kijken wat je goed doet en wat je ook beter kunt doen. Om te bepalen welke conversie je wilt is het belangrijk om te kijken naar andere concurrenten. Als je deze informatie natuurlijk kunt krijgen.