Wat is sociale media?

Wat is sociale media?

Wat is sociale media?

Je hoort het steeds vaker, sociale media, maar wat is het nu precies? Om je hier een goed en uitgebreid beeld over te verschaffen zullen we hieronder kort stilstaan bij de definitie sociale media zodat je een goed beeld hebt van de mogelijkheden. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan hebt gedaan om de juiste definitie in beeld te krijgen en dat is natuurlijk wel zo prettig. Je wilt er immers zeker van zijn dat je up to date bent als het gaat om online vindbaarheid. Mocht je hier meer vragen over hebben, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een social media marketing expert zodat je altijd up to date bent.

Welke kanalen kun je typeren bij social media

Bij social media kun je diverse kanalen typeren. Social media zijn eigenlijk alle kanalen waarbij sociale interactie via het internet mogelijk is. Hierbij kun je bijvoorbeeld een onderscheid maken tussen:

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
  • En nog veel meer

Kortom er zijn genoeg kanalen te bedenken waar je gebruik van kunt maken als je gebruik wilt maken van social media. De vraag is alleen welk kanaal het beste aansluit bij jouw doelgroep.

Bepaal een kanaal op basis van je doelgroep

Als je sociale media wilt inzetten is het dus goed om van tevoren goed je doelgroep in kaart te brengen. Heb jij bijvoorbeeld een bedrijf dat zich voornamelijk richt op de zakelijke markt? Dan is het natuurlijk niet verstandig om te kijken naar Facebook. LinkedIn is hierbij een geschikter kanaal. Wil jij juist meer jongeren mensen aanspreken? Dan is LinkedIn weer geen handig kanaal, maar kan Instagram juist een geschikt kanaal zijn. Kortom, zoals je hieruit kunt opmaken is het verstandig om te kijken wat je doelgroep is. Als je jouw doelgroep helder hebt gedefinieerd is het goed om vervolgens te kijken naar een kanaal dat aansluit bij je doelgroep. Hierdoor weet je zeker dat je het optimale uit je doelgroep kunt halen qua marketing.

Schakel een specialist in

Als je aan sociale media wilt doen is het altijd aan te raden om een specialist in te schakelen. Een specialist heeft namelijk veel ervaring waardoor je zeker weet dat je de beste resultaten zult neerzetten en dat is natuurlijk erg prettig. Niet is zo vervelend als je zelf aan de slag gaat, maar je niet het optimale resultaat kunt neerzetten. Benieuwd? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!