Wat is UGC – User Generated Content

Wat is UGC – User Generated Content

Wat is UGC – User Generated Content

UGC is een term wat vaak bij marketeers voorkomt. UGC staat voor User Generated Content en betreft informatie die wordt gemaakt door gebruikers van het systeem of een dienst. Deze informatie wordt vervolgens publiekelijk beschikbaar gesteld. Over het algemeen zien we User Generated Content op online gebied veel terugkomen, maar wat is UGC nu precies en welke dienstverleners maken hier veel gebruik van? Alles over User Generated Content lees je op deze pagina.

Definitie van UGC

Als je diensten hebt, zul je merken dat data en informatie wordt gedeeld door externe personen die niet betrokken zijn bij een organisatie. Als externe mensen content delen zonder vergoeding wordt er gesproken van een User Generated Content. De gebruikers creƫren zelfstandig data die vervolgens op een website wordt aangeboden. Daarnaast kan UGC content gebruikers helpen met bijvoorbeeld antwoorden op vragen te krijgen. Het kan ook content zijn in de vorm van beeldmateriaal om bijvoorbeeld diverse mensen te doen amuseren. De dienstverlening probeert met dit materiaal de kwaliteit van de dienst te doen verbeteren. Een goed voorbeeld van User Generated Content is bijvoorbeeld het platform Wikipedia. Bij Wikipedia kunnen alle mensen data aanpassen zonder hier een vergoeding voor te krijgen. Dit is een goed voorbeeld van een UGC en zeker aan te raden om hier gebruik van te maken./

Hoe is UGC ontstaan?

Zoals je weet wordt UGC voornamelijk op online gebied gebruikt, maar over het algemeen wordt er veel langer gebruik van gemaakt door verschillende soorten media. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan artikelen van lezers die in kranten worden gepubliceerd. De content kan gevraagd worden of ongevraagd worden gevraagd. Hierbij is het wel goed om te melden dat er geen sprake van vergoeding is door de dienstleverancier. Het is een vorm van contentmarketing die al langere tijd terug gaat en die steeds meer populariteit wint.

Heb jij een platform waarbij content van groot belang is? Dan is het zeker aan te raden om te kijken of jij ook een UGC in je website kunt integreren. Hierdoor weet je zeker dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je zonder te veel kosten een goed platform kunt neerzetten en dat is natuurlijk precies hetgeen wat je wilt realiseren.