Wat zijn prikkels?

Wat zijn prikkels?

Wat zijn prikkels?

Prikkels worden gezien als stimulerende effecten die in je hoofd kunnen plaatsvinden. Deze prikkels zorgen ervoor dat jij reageert op bepaalde dingen. Als iemand je vrolijk aanspreekt krijg jij een fijne prikkel en betekent dit ook vaak dat je vrolijk terug bent. Daarnaast kan je op vele manieren worden geprikkeld en deze dingen hebben te maken met je zintuigen. Zo kan het zijn dat je iets lekkers ruikt bij de bakker en dat je door de geur een aankoop maakt. Dit kan ook bijvoorbeeld met je gevoelens. Zo ben je misschien verliefd op een persoon en koop je een bosje bloemen voor deze persoon. Op deze manier kan je bedrijf hierop heel erg op inspelen bij een klant of een bezoeker. Daarom wordt er heel veel geprobeerd om via advertentie de klanten en bezoekers prikkels te geven waardoor ze wellicht iets kopen via jouw bedrijf. In de marketing is dit natuurlijk super belangrijk en wordt het toegepast op veel verschillende dingen. Het uiteindelijk doel is dan ook natuurlijk om klanten te verleiden in het maken van een aankoop van een product of dienst. Zo zorgen bakkers en supermarkten er bijvoorbeeld voor dat de geur van verse broodjes door de hele winkel komen. Op deze manier worden de klanten misschien wel geprikkeld om iets te kopen bij de bakkerij afdeling.

Het kan ook zo zijn dat winkels grote bakken in de winkels zetten met goedkope spullen erin. Deze zijn super goedkoop en kunnen een klant prikkelen om iets te kopen

Online prikkels

Er zijn natuurlijk niet alleen maar fysieke prikkels die je in de winkel kan oplopen. Er zijn natuurlijk ook prikkels die je online op het internet kan oplopen en krijgen. Dit kan op veel verschillende manieren de meest voor de hand liggende is toch echt via advertenties en reclames. Op deze manier krijg je prikkels via een advertentie. Dit wordt meestal gedaan met een verleidelijk actie waarvan je bijvoorbeeld blij wordt. Het kan ook zijn dat ze woorden gebruiken, bijvoorbeeld wil jij gelukkig worden druk dan nu. Op die manier spelen ze in op je gevoel en willen ze dat je op hun advertentie klikt.