What is Above The Fold?

What is Above The Fold?

What is Above The Fold?

Je hoort het misschien vaker namelijk Above The Fold. Het verwijst naar informatie die boven de onderzijde van de browser wordt weergegeven. Over het algemeen is dit het bovenste gedeelte van een pagina en is direct zichtbaar als de pagina wordt geladen. OVer het algemeen wordt de Above The Fold gezien als een blikvanger en is daarom van groot belang voor online marketing doeleinde. Maar wat is het nu precies en hoe wordt dit goed toegepast op websites? Hierover lees je hieronder meer. Heb je naar aanleiding van Above The Fold nog additionele vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

De Definitie van Above The Fold

Over het algemeen worden door diverse specialisten de eerste 600 pixels gekwalificeerd als Above The Fold. Als je namelijk meer van de pagina wilt zien moet je gaan scrollen. Om deze reden is de bovenzijde ook tevens de plek waar de meeste aansprekende informatie op komt te staan zodat je direct aantrekkingskracht kunt krijgen. Om deze reden is de Above The Fold ook een belangrijk onderdeel van conversie optimalisatie. Tijdens conversie optimalisatie wordt er namelijk zoveel mogelijk belangrijke informatie in de eerste 600 pixels weergeven zodat de conversie zo hoog mogelijk ingezet kan worden.

Waar staat deze term voor?

Fold is de Engelse vertaling voor vouw  waardoor je waarschijnlijk al een vermoeden krijgt. De letterlijke vertaling is boven de vouw. Dit wordt gerefereerd naar een winkel waarbij je boven de vouw in een krant direct de aandacht moest trekken van de lezer. Over het algemeen dient er dus informatie geboden te worden en tevens dienen er ook verkoopmethodes toegepast worden.

Deze strategie is van groot belang om meer omzet uit je website te halen. Als je dit wilt toepassen is het wel goed om hier aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het is namelijk best lastig om dit zelf te doen en om deze reden is het zeker aan te raden om eens specialist in te schakelen die je hierbij kan helpen. Hierdoor weet je zeker dat je het optimale uit je pagina haalt.