What is Accelerated Mobile Pages, AMP?

What is Accelerated Mobile Pages, AMP?

What is Accelerated Mobile Pages, AMP?

AMP, ook wel Accelerated Mobile Pages genoemd, is een Open Source project waarbij je de prestaties van het web en de content van advertenties kunt verbeteren. Dit proces wordt aangestuurd door Google en wordt gebruikt door webontwikkelaars. AMP kan namelijk gekoppeld worden aan zoekmachines, social media en aan andere online publicatie platforms. Maar wat zijn het nu precies en wat is het voordeel van deze pagina’s voor internet marketing? Om je hier een goed beeld over te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste punten op het gebied van AMP.

De definitie van AMP

AMP is iets dat in oktober 2015 is ontwikkeld door Google en werd met een Open Source initiatief gelanceerd. Naast Google werken ook andere grote partijen aan dit project mee. Hierbij kun je denken aan LinkedIn, Pinterest, WordPress, Twitter en nog veel meer bedrijven. AMP zijn alternatieve versies die eenvoudig te indexeren zijn door webcrawlers die bij Google onder het AMP cache worden ondergebracht. Het is goed om te benoemen dat deze pagina’s zodanig geoptimaliseerd zijn dat ze drie keer zo snel zullen laden als de standaard versie. Om deze reden wordt deze strategie vaak toegepast door online marketeers om hoger te kunnen scoren met website in Google.

Nog meer informatie

Zoals je weet gebruiken veel bedrijven en diensten AMP pagina’s. Hierbij kun je ook denken aan Bing van Microsoft. Omdat AMP werkt met een Open Source systeem is het in principe open voor iedereen die er gebruik van wilt maken. Facebook en Apple werken aan hun eigen ecosysteem, maar dat neemt niet weg dat het gebruik van een AMP pagina enorm goed is om hoger te kunnen scoren in Google. Het is dus zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.

De inkomsten van AMP

Het is goed om te benoemen dat pagina’s die te kwalificeren zijn als Accelerated Mobile Pages beter vindbaar zijn. Echter, zal de conversie van deze pagina’s lager liggen dan normale versies. Om deze reden werden AMP ads geïntroduceerd die meer opties bieden voor zoekmachine optimaliseren en adverteren. Hierdoor wordt de snelle laadtijd en hoge vindbaarheid behouden waardoor AMP de ideale toevoeging is.