Linkbuilding is een bekende manier van promoten op het internet. Het is een andere manier dan je meestal gewend bent, maar wel een zeer effectieve en op de lange termijn niet aan te ontkomen. Wat is het precies en hoe werkt dat? Wij leggen het je uit en laten zien wat we voor jou kunnen betekenen.
Wat is linkbuilding?
Linkbuilding is eigenlijk een specifieke manier om vanaf een externe website te verwijzen naar jouw website door middel van backlinks. Dit kun je op verschillende manieren doen via bijvoorbeeld blogs, startpagina links, partner links, forum reacties etc. alleen moet je wel zorgen dat je het goed doet zodat het ook effectief is. Het doel van een linkbuilding campagne is dan ook om meer bezoekers op je website te krijgen. De linkjes welke jij ontvangt kun je eigenlijk zien als stemmen op jouw site, hoe meer stemmen hoe beter (kort door de bocht).
Er bedrijven die dit voor jou kunnen doen en eigenlijk hoort het altijd een onderdeel te zijn van jou SEO strategie. Het is een manier om je onderneming als het ware een boost te geven en online te promoeten. Tegenwoordig wordt er veel meer online gedaan en wordt er dus meer gewerkt met websites en heb je een grotere kans dat ze je tegenkomen.
Bij linkbuilding gaat het er voornamelijk om dat je bij bijvoorbeeld Google sneller gevonden wordt. Het is een soort zoekmachine optimalisatie. Als je zoekt naar “meubels op maat” dan vind je heel erg veel resultaten. Het kan dan dus zijn dat jij ergens helemaal onderaan staat, laten we eerlijk zijn niemand scrolt helemaal naar beneden? Je pakt vaak de top drie en naar een volgende pagina ga je eigenlijk alleen als je echt niet kunt vinden wat je zoekt.
Hoe werkt linkbuilding?
Linkbuilding wordt meestal gedaan door middel van het plaatsen van losse links of blogs met daarin linkjes verwerkt op de website van een ander. Maar waarom doen we dit zo? Iedere website heeft een reputatie, als je een volledig nieuwe website hebt dan is dit maar een hele kleine reputatie, een website zoals nu.nl heeft een hele grote reputatie. Dit is afhankelijk van wat men publiceerd maar ook van de hoeveelheid backlinks welke de site ontvangt.
Stel jij plaatst jouw blog op een website welke geen backlinks heeft, dan is zijn reputatie heel laag en is de kans dat jouw blog scored ook heel laag.
Maar krijg je het voor elkaar om met een blog op nu.nl te komen dan is dit heel interessant.
Ook Google bekijkt het op deze manier, als jouw bericht op een sterke site terecht komt en het linked naar jou site dan ziet Google dit als een belangrijke stem op jouw website, kom je op een niets zeggende site of zelfs een slechte site terecht dan kan dit averechts werken. Met goede backlinks krijgt jouw site een betere reputatie en vervolgens met een betere reputatie komt jouw website weer hoger in de zoekresultaten terecht.
Een linkbuilding campagne is dus zo opgezet dat er goede kwalitatieve links worden verkregen om jou te voorzien van een hogere positie in Google.
Wat je nodig hebt bepaal je allemaal in jouw linkbuilding strategie.
Kan ik het zelf doen?
Uiteraard kun je een linkbuilding campagne zelf opzetten en zelf uitvoeren, het kost alleen heel veel tijd en of je het correct uivoert is dan weer een tweede vraag. Het ding is dat het heel makkelijk klinkt, want ja wie kan er geen blog schrijven over zijn eigen onderneming?
Dat klopt ook maar weet jij hoe jij jou linkbuilding strategie moet opzetten? Beschik jij over een netwerk waar jij jouw blog op kunt plaatsen of moet je deze sites nog gaan zoeken? Weet je exact welke ankerteksten je moet gebruiken en wat een natuurlijk link profiel eigenlijk betekend?
Dit is dan ook de reden dat er bedrijven zijn die dit voor je kunnen doen, wij zijn dagelijks bezig met de linkbuilding strategie van honderden websites, de campagnes welke wij uitvoeren zijn efficient en kosten niet eens zo heel veel. Verder doen wij niet veel anders dan linkbuilding en kun je ons zien als echte experts. Wij hebben het netwerk, hebben de ervaring en hebben de tools om een linkbuilding campagne op te zetten, uit te voeren en ervoor te zorgen dat jouw ranking in Google zal stijgen.
Wil je meer lezen over het zelf uitvoeren van linkbuilding? Klik dan hier.
Hoe gaan wij te werk?
Om een linkbuilding campagne op te richten is het belangrijk om te weten wat je doelen zijn. Bijvoorbeeld ben je net een startende onderneming of bestaat je onderneming al langer hoe actief ben je al met zoekmachine optimalisatie bezig geweest? Dit kan namelijk effect hebben op de linkbuilding campagne die wij voor jou willen voeren. Of je een nieuwe website hebt of eentje welke al lang bestaat, het heeft beiden een andere aanpak nodig.
Het doel is natuurlijk om meer bezoekers op jouw website te krijgen zonder dat je 24/7 moet gaan promoten op een of andere manier of dat je er heel veel geld aan kwijt bent. Dit is een effectieve manier wat ervoor zorgt dat je hoger komt bij de zoekresultaten van Google.
Wij bespreken met jou wat je doelen zijn zodat wij weten wat wij voor jou moeten doen. Wij doen alles in overleg met jou omdat wij het belangrijk vinden dat jij de regie blijft houden hierin. Wij voeren het als het ware alleen uit. Uiteraard adviseren wij je ook als wij denken dat jouw idee niet per se goed zal uitpakken. Hier kunnen we dan verder over brainstormen tot je het met ons eens bent.
Je krijgt bij ons een login bij ons linkbuilding programma, hier kun je de campagne invoeren en ook bijhouden. Maand op maand kan hij aangepast worden en je krijgt live te zien hoe ver wij in de desbetreffende maand zijn mbt jouw campagne.
We beginnen met het opzetten van een linkbuilding strategie, wat zijn de lange termijn doelstellingen en wat zijn de korte termijn doelstellingen.
Wat is het budget en wat zijn de verwachtingen.
Wat is de beste verhouding tussen links en blogs (efficient inzetten van budget)
Verder kijken we maand op maand op welke site we welke link voor jou moeten plaatsen. Dit is allemaal handmatig werk, we automatiseren niets om er zo zeker van te zijn dat iedere backlink correct wordt geplaatst. Wat wij wel automatiseren is onze database, we hebben enkele systemen welke er bijvoorbeeld voor zorgen dat we een link voor een website niet 2x op 1 website plaatsen om zo te voorkomen dat het budget niet optimaal wordt ingezet.
We beloven geen goude bergen, we beloven je wel een goed resultaat en hele goede ROI!
Wat zijn de gevaren van linkbuilding?
Er zitten helaas ook gevaren aan als je het zelf uitvoert. Deze gevaren uiten zich voornamelijk alleen als de voorbereiding niet goed gedaan is of als het zelf gedaan wordt zonder de nodige kennis op te doen. Er is een mogelijkheid dat als je het verkeerd inzet je lager in de zoek resultaten terecht komt dan je al stond of dat je zelfs uit de top 100 wordt verwijdert.
Het doel is natuurlijk hogerop komen bij Google, de zoekmachine optimalisatie ook wel genoemd. Hierbij eindig je dus hoger bij google in de zoekresultaten. Gaat dit niet goed dan kan je dus lager eindigen in de zoekresultaten, nog lager dan je al was. Dit doet google dan om een bepaalde reden.
Google kijkt alles na wat er geplaatst wordt, ook dus op jouw website. Als hij die backlinks ziet op de websites dan weet Google al wat je aan het doen bent. Google gaat dan kijken of jouw links spam zijn of dat ze relevant zijn. Als je het dus niet goed uitvoert denkt Google dat je spam bent. Wat doet Google dan? Die blokkeert je waardoor je dus heel slecht te vinden bent of misschien zelfs helemaal niet.
Dit kun je natuurlijk voorkomen, maar dat doe je dus door de juiste research te doen. Eerder hadden wij al aangegeven dat wij software hebben waar wij dingen mee kunnen controleren. Die software kan hier dus ook voor gebruikt worden. Vandaar dat wij ook altijd meegeven als je er geen ervaring mee hebt of het niet kent laat het eerst doen.
Je kunt na verloop van tijd ook aangeven dat je het overneemt en het zelf gaat doen. Op dit moment heb je de boost van je onderneming met de linkbuilding campagne al gehad. Het kan alsnog wel fout gaan, maar niet zo fout als dat zou gebeuren in het begin. Je hebt nu ook een voorbeeld en het stokje wordt ook netjes overgedragen vanuit ons. Hier heb je dus ook zeker geen problemen mee.
Geïnteresseerd geworden? Neem contact op met ons en laat weten wat wij voor jou kunnen betekenen. Ook bij twijfel kun je vrijblijvend contact opnemen zodat wij je van een advies kunnen voorzien. Je kunt zelf bepalen hoe je deze samenwerking wilt invullen en of je überhaupt een samenwerking wilt. Wij staan klaar om jou en je onderneming te helpen!
FAQ
Wat zijn zoekwoorden?
Zoekwoorden zijn meestal de meest belangrijke woorden uit het stukje tekst. Aan de zoekwoorden zet je de link zodat de mensen dus eigenlijk op het zoekwoord klikken. Je kunt ook een stukje tekst hebben die zegt ‘kijk hier voor…’. Bij de ‘hier’ zet je dan de link en dat is dan ook het zoekwoord.
Wat zijn backlinks?
Backlinks zijn de links die je van de ene website naar die van jouw verwijzen. De links die je vastmaakt aan de zoekwoorden noem je de backlinks. Die zijn cruciaal bij een linkbuilding campagne.
Hoeveel backlinks mag ik plaatsen?
In principe zijn hier geen regels voor je bepaald zelf hoeveel je er doet. Alleen moet je wel opletten dat je dus niet als spam gezien wordt. Je moet dit daarom ook geleidelijk doen en op de juiste manier, plaats voor een nieuwe site niet 100 links in 1 maand en voor een gevorderde site 2 per maand. Hier kunnen wij je uitstekend in ondersteunen.
Hoe kan ik het uitbesteden?
Je kunt simpelweg gewoon contact met ons opnemen en aangeven dat je hier ondersteuning in zou willen. Vervolgens maken wij een afspraak om de wensen te bespreken en te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.
Maakt het uit op welke website ik backlinks plaats?
Ook hier heb je een vrije keuze in, of het handig is op het gebied van marketing is dan alleen de vraag. Wij kijken altijd naar websites waar jij het meest aan hebt. Websites die veel bezocht worden bijvoorbeeld of websites die mooi aansluiten op jouw onderneming. Het moet wel mooi overlopen en logisch klinken bij de mensen.