Wil jij gratis jou backlinks checken of backlinks van een andere website controleren?

Wil jij gratis jou backlinks checken of backlinks van een andere website controleren?

Er zijn een aantal websites welke API gebruiken om ervoor te zorgen dat jij de backlinks van andere websites kunt controleren.

Zelf maken wij gebruik van MOZ, Majestic en van Ahrefs maar als je een gelimiteerde maar toch gratis optie zoekt kunnen wij de volgende aanraden:

  1. Small SEO tools (https://smallseotools.com/backlink-checker/)

Dit vinden wij eigenlijk de beste site om de backlinks te checken, hij zet ze niet op volgorder en laat een groot aantal resultaten zien, alleen de top domeinen.

  1. SEO review Tools (https://www.seoreviewtools.com/valuable-backlinks-checker/)

Deze website is eigenlijk geweldig, zeer veel verschillende SEO delen welke je zelf kunt controleren. Vul de URL in en je zult super veel bruikbare informatie ontvangen. Deze tool laat de “top” domeinen zien waaruit gelinked wordt

Een nadeel van deze tool is dat hij gebruik maakt van Ahrefs en vervolgens de links op volgorde zet van belangrijk naar onbelangrijk. Normaal gesproken is dit natuurlijk perfect maar in dit geval met Ahrefs is een niet te filteren rapportage in combinatie met het alleen maar laten zien van de top domeinen niet handig. Zo zie je in Nederland meestal de startpagina links bovenaan staan, deze hebben vaak een hoge DR maar zijn het minst interessant om te zien!

Deze gratis tool is perfect om wat kleinere websites te controleren waar je waarschijnlijk 90% van de links te zien krijgt, als een domein 300+ refererende domeinen heeft mis je hoogstwaarschijnlijk de voor jou juist interessante domeinen omdat er een grote kans is dat deze van de lijst vallen.

  1. Open link Profiler (https://www.openlinkprofiler.org/)

We hebben eigenlijk geen idee waar deze gebruik van maakt, MOZ, Majestic of Ahrefs, geen idee. Echter geeft de site wel een leuk resultaat en vind hij ook bijzonder veel links.

Deze site is een van de enigste gratis sites (waarvan wij weten) waar je zelf ook selecties kunt maken met welke links je wenst te zien. Echter kun je ze niet op “kwaliteit” selecteren aangezien er geen DA, TF of DR wordt weergegeven in het overzicht. Wel bruikbaar maar gelimiteerd.

  1. com (https://moz.com/)

Je kunt hier een gratis account aanmaken en vervolgens kun je per maand 10 domeinen bekijken. Als je niet te veel van plan bent kun je 2-3 e-mail adressen gebruiken en kun je 20-30 domeinen bekijken. In ons geval zitten wij maandelijks op 500-1000 nieuwe domeinen en is dit geen optie meer 🙂

  1. com (https://www.semrush.com/)

Ook hier kun je een gratis account aanmaken en 10 domeinen per maand bekijken. Semrush vind iets minder domeinen dan MOZ.org maar goed, het is ook gratis.

Lees jij dit en zeg je; Hey ik mis er 1! Stuur ons een mail en wij voegen hem toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *