SEO Analyse

SEO Analyse

Blog Post 14

Heb jij een website, maar wil jij meer verkeer naar je website? Dan is zoekmachine optimalisatie een van de beste marketing technieken die er bestaat. In dit artikel zullen we eerst stilstaan bij het algemene onderwerp SEO en vervolgens zullen we de onderdelen uitlichten waar een SEO Analyse uit bestaat. Hierdoor weet jij precies welke elementen van belang zijn zodat je hier zelf mee aan de slag kunt gaan. Heb jij geen affiniteit met computers? Dan kun je eenvoudig een specialist inschakelen die de SEO voor je uitvoert.

Wat is SEO – Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie ook wel SEO genoemd is een marketingtechniek waarbij je op organische wijze hoger in de indexering van Google wilt komen. Google is namelijk het kanaal voor mensen waar je terecht kunt als je online vindbaar wilt zijn. Echter, is dit een complexe materie en omdat de concurrentie op dit gebied hoog is zul je merken dat het veel tijd, energie en geld kost. Maar geen probleem! Want door het uitvoeren van een SEO Analyse weet jij precies welke punten je moet uitvoeren zodat je doelgericht aan de slag kunt gaan. Mocht je dit zelf niet kunnen dan is het altijd mogelijk om een specialist in te schakelen die het voor jou kunt doen.

Onderdeel 1: Onpage optimalisatie

Als eerste is het goed om bij een analyse goed te kijken naar de onpage optimalisatie. Bij onpage optimalisatie wordt er aandacht besteed aan de betreffende pagina’s. Hierbij kun je denken aan META Title, META descriptions, ALT Titles en nog veel meer elementen. Gelukkig zijn er online checks die dit voor je kunnen uitvoeren. Hierdoor weet jij direct welke punten je het beste kunt aanpakken. Natuurlijk kun je besluiten om het zelf uit te voeren, maar je kunt ook een specialist ernaar laten kijken. Als je besluit om een online marketing bureau in te schakelen weet je zeker dat jouw onpage optimalisatie op een correcte manier wordt toegepast. Het uitvoeren van dit onderdeel is erg belangrijk en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden. Mocht je dit namelijk niet goed doen, dan kan het voorkomen dat je niet het gewenste resultaat behaald dat je wilt en dat is natuurlijk zonde.

Onderdeel 2: Technische optimalisatie

Als tweede kom je terecht bij de technische optimalisatie. Bij de techniek is het van belang dat je website enorm snel is en dat ook deze voldoet aan een lijst van punten. Ook voor dit onderdeel kun je een analyse uit laten voeren waaruit blijkt welke punten verbetering nodig is. Zo is het over het algemeen zo dat afbeeldingen gecompenseerd kunnen worden waardoor je website direct sneller wordt. Wil jij kijken naar de mogelijkheden? Doe dan vrijblijvend een technische optimalisatie analyse en kom achter de punten die aangepakt moeten worden. Hierbij is het wel goed om te zeggen dat een technische analyse en het aanpakken van technische punten complexer is dan een onpage optimalisatie. Om deze reden is het wel aan te raden om dit uit te laten voeren door een specialist.

Onderdeel 3: Offpage optimalisatie

Als je onpage en technische optimalisatie correct is uitgevoerd staat de basis van je website goed, maar dan is het de kunst om voldoende aandacht te besteden aan offpage optimalisatie. Dit is een complex proces waarbij linkbuilding aan de orde komt. Linkbuilding is een strategie waarbij je links naar je website laat linken om de autoriteit van je website te laten vergroten.

Over het algemeen zie je steeds meer mensen die het op een verkeerde manier toepassen. Zo worden links vanuit niet gerelateerde websites geplaatst naar de website wat zal leiden tot penalty’s en dat wil je absoluut voorkomen. Om deze reden is het altijd goed om te kijken naar de waarde van de websites die naar je website linken. Probeer daarnaast ook altijd websites te zoeken die goed aansluiten bij jouw website, want mocht dit niet het geval zijn, zul je merken dat de waarde van je linkprofiel beperkt wordt en dat is natuurlijk zonde.

Doe een alles in een SEO analyse

Ben jij benieuwd hoe jouw website ervoor staat? Doe dan een alles in één SEO analyse en ondervindt de punten die aangepakt kunnen worden. In een alles in een SEO analyse krijg je namelijk per onderdeel punten die je kunt aanpakken. Zodra je deze punten hebt aangepakt zul je merken dat je sneller zult stijgen in de indexering van Google en dat is natuurlijk het resultaat dat je wilt behalen.

Geen ervaring? Laat het over aan een specialist

Heb jij geen ervaring met SEO? Dan is het aan te raden om dit over te laten aan een SEO specialist. Het verkeerd toepassen van bepaalde elementen zal namelijk zorgen voor een slechtere indexering en dat is natuurlijk wat je wilt voorkomen. Het inschakelen van een specialist kost natuurlijk wel geld, maar zal op de lange termijn zeker zijn vruchten afwerpen. Kortom, doe een analyse en laat een specialist kijken naar deze punten om vervolgens aan te passen. Hierbij is het wel goed om vooraf een prijs af te spreken zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Let op, over het algemeen is het goedkoper om een maandelijks pakket af te sluiten waarbij je verder geen omkijken hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *