SEO Plugin WordPress

SEO Plugin WordPress

SEO Plugin WordPress

Als we het hebben over SEO is het natuurlijk goed dat je op de hoogte bent van alles op het gebied van SEO. Hierbij komt ook een onderdeel kijken namelijk SEO plug-ins. Deze zijn makkelijk te installeren en bovendien kun je kiezen uit een groot scala aan plugins waarbij elke plugin weer zo haar eigen features heeft. De betere plugins hebben een mogelijkheid om aanpassingen te maken in de editor. Zo zijn er zelfs plugins die je in staat stellen om op een pagina aanpassingen te maken door middel van voorspellingen en adviezen terwijl andere plugins weer niet zo geavanceerd zijn maar wel de mogelijkheid bieden om bijvoorbeeld doodlopende links op te sporen of om de afbeeldingen te compenseren zodat de grootte een stuk minder is waardoor de snelheid van de website wordt bevroren.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden op het gebied van plug-ins en om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij de mogelijkheden. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken en heb je tevens een complete lijst van plug-ins die zeker aan te raden zijn om te gebruiken als je wat aan de SEO van je website wilt doen.

Plugin 1: SEO by Yoast

Als we kijken naar de leider op het gebied van plugins voor SEO doeleinden is dit zeker wel SEO by Yoast. Yoast is namelijk een plugin die wij ook voor iedere website gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat de plugin al 16.700 beoordelingen heeft van 5 sterren? Als we kijken naar de WordPress-wereld blijft Yoast elke dag de gebruikers imponeren met indrukwekkende updates en interfaces die het gebruiksvriendelijk maken om jouw website te doen optimaliseren voor SEO doeleinden.

Hierbij is het goed om te benoemen dat het gaat om een freemium model. Het is dus mogelijk om de tool gratis te gebruiken, maar wil jij het optimale uit de tool halen, dan dien je een PRO abonnement aan te schaffen. De kosten voor dit abonnement liggen rond de 80 dollar per maand, maar zijn zeker de moeite waard als je het maximale uit je website wilt halen.

En dan nu, wat doet de tool precies. De tool kan onder andere:

 • Zoekwoorden invullen en bekijken hoe goed bepaalde pagina’s aansluiten en geoptimaliseerd zijn voor deze betreffende zoekwoorden;
 • Precies kijken hoe de pagina in Google eruit komt te zien. Hierdoor kun je zelfs de titel en omschrijving in Google via deze tool aantrekkelijker maken, maar ook is het mogelijk om meerdere keren het zoekwoord erin te verwerken.
 • De tool is ook in staat om je pagina;’s te controleren op leesbaarheid zodat je weet of je bepaalde alinea’s moet splitsen of juist een nummering moet toevoegen.
 • Daarnaast gaat Yoast ook langs alle pagina;’s om te kijken of er sprake is van duplicate content.

 

Kortom, de Yoast plugin is een plugin die zeker niet kan ontbreken. Als wij een website maken voor onze klanten dan installeren wij standaard deze tool. Het is een gratis tool die je website zeker doet verder brengen en dat is natuurlijk erg prettig.

Plugin 2: The SEO Framework

Als je op zoek bent naar een snelle en lichtgewicht SEO tool voor je WordPress zonder enige vorm van advertenties en aanbiedingen is het zeker aan te raden om te kiezen voor The SEO Framework. Deze plugin verwijdert namelijk alle onnodige toeters en bellen en richt zich op het behalen van hoge sitesnelheden. Dit is erg handig als je geen tijd wilt steken in SEO-artikelen om het zelf op te lossen. The SEO Framework plugin wordt vaak beschouwd als een goed alternatief voor SEO by Yoast. Dit komt omdat de SEO-beoordelingen visueel aantrekkelijker zijn dan het afstemmen van zoekwoorden en dat is natuurlijk erg prettig.

 

Als je een artikel schrijft kun je doormiddel van de SEO-instellingen een gekleurde schaal gebruiken om exact aan te geven hoe ver je bent met het optimaliseren van de SEO voor een bepaalde pagina. Door deze schaal kun je direct zien waar je nog werk dient te verrichten en dat is natuurlijk een stuk fijner dan de interface dan die van Yoast. Kortom, de interface van The SEO Framework s perfect voor beginners en ook voor geavanceerde gebruikers is er een goede API beschikbaar.

 

Maar wat kan The SEO Framework nu precies? Als we naar deze tool kijken kan het het volgende:

 • je hebt geen last van reclames en de functionaliteit komen in de belangrijkste mate overeen met die van Yoast, maar hierbij hoef je niet te betalen voor de premium functies;
 • Je hebt een gekleurde schaal die gebruiksvriendelijk laat zien of je bericht goed is en of deze goed zal presteren in Google;
 • The SEO Framework heeft een lokale SEO-extensie voor bedrijven die bedrijfsinformatie configureert en weergeeft;
 • Daarnaast hebben ze een extra extensie die het spammen van reactie tegengaat;
 • De meeste SEO-instellingen zijn tevens vooraf geïnstalleerd zodat je na de installatie niet allemaal gegevens hoeft in te vullen.

Ben jij dus op zoek naar een gratis plugin die je veel ondersteuning kan bieden op het gebied van SEO? Dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden van het downloaden van The SEO Framework. Hierdoor weet je zeker dat je een goede keuze zult maken die goed aansluit bij jouw wensen en bij het verbeteren van de algehele SEO strategie van jouw website.

Plugin 3: SEOPress

Als we kijken naar een ander goed freemium all in one SEO plugin is dit zeker SEOPress. Hierbij worden er ook geen advertenties weergegeven en is het volledig white-label samengesteld.  In de code zitten er wel enkele verwijzingen naar SEOPress, maar dat is het ook. De plugin is namelijk erg simpel, snel en krachtig waardoor je binnen no-time alle titels en omschrijvingen kunt beheren voor je berichten en/of pagina’s. Kortom, een goede aanrader als je op zoek bent naar een mogelijkheid hiervan.

Met SEOPress kun je makkelijk XML en HTML sitemaps creëren, volg je bezoekers via Google Analytics en optimaliseer je tags voor het delen van je content voor op sociale netwerken. Dat is allemaal mogelijk met de gratis versie en tevens biedt deze versie ook contentanalyse aan voor webmasters om zodoende de artikelen te optimaliseren voor SEO doeleinden, Wist je ook dat ontwikkelaars in staat zijn om met deze tool meer dan 75 hooks te maken om de plugin naar wens samen te stellen?

Wil jij toch meer features, dan is het aan te raden om voor een premium licentie te kiezen. Als je namelijk voor de premium versie gaat worden er een aantal functionaliteiten uit de plugin toegevoegd waarbij je kunt denken aan:

 • SEO voor lokale bedrijven;
 • Breadcrumbs die voor SEO toegankelijk zijn;
 • Het optimaliseren van WooCommerce;
 • XML-sitemaps en videos;
 • Backlinks integratie van Majestic middels een externe API
 • Google Page Speed v%-integratie;
 • Monitoring van omleidingen en 404 errors.

Plugin 4: Rank Math

Als we kijken naar een andere goede plugin is het zeker goed om Rank Math te noemen. Met deze plugin weet je zeker dat alles wordt geleverd voor volledige controle voor je SEO en dat is natuurlijk erg prettig. Rank Math combineert namelijk de kracht van meerdere plugins en daarom is het goed om te weten dat je deze eenvoudig kunt beheren.

Als je namelijk Rank Math kun je namelijk openen in de editor van je pagina’s en artikelen. Daarnaast is het ook mogelijk om naast de noindex/nofollow en noarchive meta-tags van alle taxonomieën te beheren, maar ook apart van afzonderlijke pagina’s. Kortom een goede tool als je op zoek bent naar een all in one tool. Daarnaast is de plugin ook geïntegreerd met de Google Search Console waardoor je dus direct belangrijke informatie in je WordPress dashboard krijg tte zien en dat is natuurlijk doorslaggevend als je dit in een oogopslag kunt zien. Dat is natuurlijk erg prettig want hieronder vallen andere zoekwoorden waar voor je rankt, maar ook de impressies die je website binnen Google krijgt en de fouten die je hebt om je website tegen te komen.

Ook is het goed om te benoemen dat Rank Math wordt geleverd met een ingebouwde 404-monitor, redirect, SEO voor lokale ondernemingen, XML-sitemaps, rich snippets en automatische SEO voor afbeeldingen en dat is natuurlijk erg prettig.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Dan is het zeker goed om te kijken naar de mogelijkheden van Rank Math. Hierdoor is het mogelijk om de plugin gratis te installeren en hierdoor krijg je een goed mogelijkheid en dat is natuurlijk erg prettig. Mocht je over Rank Math nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes en dat is natuurlijk erg prettig.

Plugin 5: SEO Squirrly

Als we kijken naar plugins is het goed om te weten dat er nog een goede partij op de markt zit die je kunt downloaden om vervolgens te gaan installeren op je website. Dit is ook wel SEO squirrly. SEO Squirrely is speciaal ontwikkeld voor mensen die geen kennis hebben van zoekmachine optimalisatie.  Je kunt namelijk beginnen met het invullen van onderwerpen van een artikel en vervolgens wordt het gewenste zoekwoord ook ingevuld. Dat is natuurlijk erg fijn, want op basis hiervan kun je beginnen met het schrijven van content en krijg je tijdens het schrijven van de content een reeks groene lichten te zien. Hierdoor krijg je dus een goed beeld dat je geholpen wordt tijdens het schrijven van de teksten en dat is natuurlijk erg fijn.

Het schrijven van content is namelijk van groot belang en daarom is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken. Als je namelijk een verkeerde keuze zult maken kan dit leiden tot het niet behalen van de resultaten die jij voor ogen hebt en dat is natuurlijk erg zonde. Om deze reden is het zeker aan te raden om SEO Squirrely te installeren als plug-in voor jouw wordpress website.

Plugin 6: Broken link checker

Als we kijken naar SEO draait het natuurlijk niet alleen maar om de zoekwoorden van een bepaalde pagina, maar het gaat daarbij ook nog eens om de leesbaarheid van de content die op de website staat beschreven. Een manier om je concurrenten voor te blijven is om de website continue te checken op doorlopende links. Als Google namelijk een dode link constateert, dan wordt dit beschouwd als een slechte gebruikerservaring. Bij een dode link kun je denken aan een 404-pagina of iets anders. De klanten hebben immers geen belang om op lege pagina’s te komen en daarom is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf alles te doen, maar het is ook mogelijk om een plugin te installeren die het vuile werk voor je doet. Dat is natuurlijk erg prettig, want alle doodlopende links komen binnen een paar minuten naar voren waardoor jij vervolgens de betreffende dode links kunt verwijderen of kunt wijzigen naar pagina’s die wel bestaan. Zodra jij de links hebt gecorrigeerd is de lijst leeg en ziet Google oko dat je jouw website goed onderhoud wat zal leiden tot een positief effect op de scoring in de zoekmachines van Google.

Vragen over plugins?

Heb jij een bepaalde plug in op het oog, maar weet jij niet zeker wat je hieraan moet doen om ervoor te zorgen dat je het zo goed mogelijk oplost? Dan is het zeker goed om hierover in contact te treden met een specialist zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Het hebben van goede plugins is namelijk een ding, maar het moet natuurlijk niet zo zijn dat je een verkeerde beslissing zult nemen en daarom is het altijd mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij helpen je immers graag verder bij het maken van de juiste keuze en dat is precies hetgeen wat je voor ogen hebt. Daarnaast kun je ook altijd het internet raadplegen voor additionele informatie omtrent een specifieke plugin en dat is natuurlijk erg prettig.