Linkbuilding websites

Linkbuilding websites

Linkbuilding websites

Als je als ondernemer bezig bent dan kan het zijn dat je hebt gehoord dat links belangrijk zijn om hoog in Google te komen en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden. Om die reden zullen we in dit artikel kort stilstaan bij de relevantie van links en hoe Google het algoritme aangepast om zodoende de spammy links te onderscheiden van de hoogwaardige links. Daarnaast zullen we ook niet stilstaan bij websites en linkdirectories die goed zijn waardoor je een website eenvoudig kunt aanmelden. Ben jij benieuwd of heb jij naar aanleiding van dit artikel nog additioneel vragen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Externe links zijn van belang voor de vindbaarheid

Als we kijken naar externe links is dit dat een website naar een andere verwijst. Dit was een van de belangrijkste factoren voor het algoritme van Google als we kijken toen Google in 1997 stond om de zoekmachine markt te veroveren. Dit komt omdat externe links werden gezien als een aanbeveling. Het gevolg hiervan is dat websites met enorm veel backlinks door Google waardevol werden gezien en hierdoor presteerde deze website shoger in de zoekmachineresultaten van Google. Hierbij is het goed om te benoemen dat de externe links als ranking-factor werden gezien en dat leidde ertoe dat Google steeds betere zoekresultaten ging produceren. Hierdoor wet Google op wereldwijd gebied de populairste zoekmachine en dat is op de dag van vandaag nog steeds zo

Backlinks en ankerteksten

Door deze strategieƫn hebben online marketeers een wapen in handen om zodoende websites hoger te laten scoren in Google. Dit was namelijk mogelijk om zoveel mogelijk backlinks te laten verwijzen naar de website. Hierdoor ontstonden speciale websites die we ook wel linkdirectories noemen. Linkdirectories hebben als enige doel om externe links te produceren. Daarnaast zagen we ook een andere trend waarbij gastbloggen steeds populair werden. Hierbij kon je als online marketeer een artikel plaatsen die naar jouw website verwees zodat je de website hoger in Google kon krijgen.

Naast de backlinks is het ook goed om te melden dat er ook gebruik wordt gemaakt door online marketeers zoals ranking factor namelijk de ankerteksten. Een ankertekst is een definitie in de marketingwereld wat staat voor de ankertekst die op een link staat. Dit wordt over het algemeen gebruikt door Google om te bepalen wat het ontwerp is van een bepaalde webpagina. Hierdoor is het mogelijk om een website beter te doen laten scoren op een bepaalde zoekterm.

Let op Google penguin straf

Google heeft ook sinds kort een nieuwe introductie gedaan die van groot belang is voor de online marketingwereld. Google heeft namelijk door haar algoritme een onderscheid kunnen maken tussen links die zijn bedoeld als aanbeveling en tussen links die zijn gecreƫerd puur voor marketingdoeleinden. Om deze reden is er geen waarde meer gegeven aan de links die alleen zijn gemaakt voor marketingdoeleinden, sterker nog als een website spammy was kon de website zelfs een Google penalty krijgen waardoor de website over het algemeen bijna onvindbaar werd. Kortom, ben jij van plan om binnenkort te gaan starten met linkbuilding en ben jij van plan om linkbuilding websites in te gaan zetten om je autoriteit op het internet te doen vergroten? Dan is het zeker goed om hier aandacht aan te besteden zodat je zeker weet dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk zult presteren.

Check altijd de DA en PA

Als je op zoek gaat naar verschillende websites is het altijd goed om naar de waardes van een website te kijken. Hierbij kom je al snel uit bij de DA en PA van een website. DA staat voor domein autoriteit terwijl PA weer staat voor pagina autoriteit. Het is altijd goed om deze cijfers in overweging te nemen omdat je hiermee de kwaliteit van een website kunt beoordelen. Hierdoor weet je zeker dat een link die naar jouw website gaat leiden ook van goede kwaliteit is waardoor je geen straf zult krijgen.

Waarschijnlijk ben je nu benieuwd hoe je het beste te werk kunt gaan om deze waardes in kaart te brengen. Dit is heel simpel. Het advies is altijd om ervoor te zorgen dat je een goede strategie hebt en om de juiste tools in huis te hebben. Zo is het zeker aan te raden om de gratis versie van MOZ te installeren. Met deze tool kun je namelijk elke website hun waardes op het gebied van DA en PA zien.

Wil jij toch nog wat meer informatie over een website zoals de linkjuice en in welke categorie de pagina wordt gekwalificeerd? Dan is het weer aan te raden om te kijken naar een betaalde tool. Hierbij is Majestic een prima tool die je hierbij kan helpen. Let op, de kosten voor deze tool zijn enorm hoog en het is dus niet aan te raden om de tool te gaan gebruiken voor slechts een website. Ben jij een online marketing bureau en wil jij meer voor je klanten eruit halen? Dan is het zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden.

Schakel een specialist in

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen is het linkbuilden met linkbuilding websites enorm lastig. Als je namelijk een verkeerde strategie toepast kun je voor enorme straffen van Google komen te staan wat zal resulteren in een enorme daling van je positie. Om dit te voorkomen is het zeker aan te raden om hierover in contact te treden met een specialist. Een specialist kan namelijk samen met jou naar de mogelijkheden kijken zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan. Hierdoor weet je zeker dat je een goede en overwogen beslissing zult maken die goed aansluit bij jouw persoonlijke wensen.

Wil jij nog kort informatie over linkbuilding websites? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult maken die goed aansluit bij jou als persoon en dat is natuurlijk erg prettig.