Linkbuilding zelf doen

Linkbuilding zelf doen

Linkbuilding Zelf DoenLinkbuilding is een belangrijk aspect van online marketing. Het zelfstandig uitvoeren is goed mogelijk maar kost tijd en ook geld.

Kost het geld? Waarom zeggen wij nu juist dat linkbuilden zelf doen ook geld kost? Het klinkt misschien vreemd maar je kunt beginnen met linkruil, dan dien je zelf een link met een goede waarde aan te bieden bij een webmaster welke 2 of meer websites heeft (ABC linken) en hij plaatst vervolgens een link naar jouw website.

Echter als je net begint kost het super veel tijd om ook maar een paar links voor elkaar te krijgen daar jouw eigen site nog maar heel weinig waarde heeft opgebouwd. De links welke je weet te verkrijgen zijn dan vaak ook van hele lage waarde. Je dient dus heel veel links van hele lage waarde te verkrijgen om een beetje autoriteit op te bouwen. Waardes worden overigens vaak uitgedrukt in DR van aHrefs, TF van Majestic, DA van Moz of in traffic (website verkeer).

Uiteraard als je alle tijd van de wereld hebt, prima maar of je echt de top gaat behalen met deze links is de vraag.

Maar stel nu wil je een keer een echt autoriteit blog plaatsen op een site met veel bezoekers, hoe doe je dit? Sommige sites laten een gast blog toe maar 95-99% van de autoritaire sites laten het niet toe en zullen geld vragen voor een blog plaatsing. Je hoeft niet versteld te staan van een bedrag van 350 euro voor een blog plaatsing. Echte hele zware sites gaan de 1000 euro per blog met gemak voorbij.

Hoe kun je dan linkbuilding zelf doen? Super goede content creëren! Zorg er voor dat jouw content zo goed is dat je het kunt promoten via bijvoorbeeld social media en hoop dat iemand de link ergens op zijn / haar website opneemt. Je kunt ook direct websites aanspreken en hen informeren van jouw super goede content.

“Maar ik heb een bedrijf wat laminaat legt”, ja, we hebben niet gezegd dat het makkelijk is om zelfstandig linkbuilding te doen. Je kunt een ludieke actie bedenken, iets weggeven, hopen dat men er dan naar linked. Wil je het volledig zelf en organisch uitvoeren zal het misschien lang duren.

Wil je nu beginnen met linkbuilding zelf doen? Kijk op Bloglinks.nl en neem je eigen blogs / links af! Wel betaald maar het is een goedkope en goede start van jouw site.

Om kort even verder in te gaan op wat linkbuilding is

Linkbuilding is het verkrijgen van links die verzijern naar je eigen website. Zie deze linkjes als stemmen naar jouw website, stemmen op jouw content / jouw website. Nu leven wij hier in een volledige democratie en kun je stellen dat iedere stem even zwaar telt, online is dat net iets anders. Een site zonder autoriteit welke een stem uitbrengt naar jou is niet zo veel waard als een stem van en hele belangrijke website.

Sommige stemmen kunnen zelfs schadelijk zijn, denk aan een website met hierop erotiek content welke verwijst naar jouw website welke over wonen gaat, dit geeft een beetje een vreemd beeld, hetzelfde als teveel inkomende links van buitenlandse websites. Enkele van deze links kunnen geen kwaad, heb je veel niet relevante links dan kan dit problemen opleveren.

Wij gaan vaak voor relevantie en een basis autoriteit om te bepalen of de link daar geplaatst kan worden ja of nee.

Het is niet belangrijk om alleen maar op de super autoritaire sites terecht te komen, als jij de relevantie logisch kunt verklaren waarom de link afkomstig is van website X of Y dan is het prima. Daar wij zelf betaalde links plaatsen houden wij een minimum autoriteit aan, als je zelf gaat ruilen is het verstandig om dit ook te doen, puur om voor jezelf een standaard op te stellen. Je geeft overigens zelf ook iets weg, daar wel je iets vergelijkbaars of beters voor terugkrijgen.

Google ziet het iets anders, maar dat is een beetje een kip-ei verhaal. Zo zegt Google dat je als bedrijf niet zelf op zoek moet gaan voor links en dat dit automatisch gebeurt. In de praktijk ligt dit natuurlijk heel anders en gebeurt dit eigenlijk alleen maar bij bedrijven met al een grote naamsbekendheid, unieke producten of echt uit het oog springende content. Hierbij kan je denken aan Apple en Samsung. Dit zijn grote bedrijven die vaak gelinkt worden in bepaalde soorten content. Deze bedrijven hoeven dan ook heel weinig te doen aan linkbuilding. Dit wordt dan in principe al voor hun gedaan door andere. Voor kleine bedrijven ligt dit natuurlijk anders en deze bedrijven moeten hier zelf werk aan besteden om meer links te krijgen naar hun website.

Als je zelf linkbuild, focus op relevantie

Kijk naar de site waar je jouw link op kunt plaatsen, is het aannemelijk dat een bezoeker aan die site heel misschien ook op zoek is naar jouw product of dienst? Als dit zo is kan het heel handig zijn om een link op deze website te hebben. Zo krijg je meer bezoekers op je website en zijn deze ook eventuele nieuwe klanten waar je veel aan kan hebben als bedrijf. Links zijn in het algemeen super belangrijk om hoger te scoren bij Google.

Waarom zijn links belangrijk?

Als het gaat om SEO zijn er ongeveer 192 factoren die bepalen hoe hoog jouw website in de Google ranking komt. Hierbij is het belangrijk dat je weet welke van deze factoren voor jou het belangrijkste is op dit moment. Zo zijn techniek, content en autoriteit heel belangrijk en kun je deze eigenlijk wel als de speerpunten zien. Zo is content heel belangrijk en is het belangrijk dat deze actueel en foutloos is. Dit komt doordat dit meestal de informatie aan een klant of bezoeker kan geven, maar ook aan Google natuurlijk. Hierbij is het belangrijk dat de content ook relevant is aan je website. Op deze manier kan Google dit aan elkaar verbinden. Als de content niet relevant is aan je website, maar je hebt wel de link erin staan betekent dit niet dat Google dit oppikt. Voor Google is het dan ook echt belangrijk dat de content relevant is. Op deze manier wordt de link dan ook gelijk relevant en kan je hiermee beter werken natuurlijk. Zo moet er een goede balans ontstaan tussen kwaliteit en kwantiteit. Zo moeten er niet te veel links staan in een stuk content en moet er gelet worden op bijvoorbeeld dingen zoals relevantie. Als er te veel links in een stuk content staan kan dit ervoor zorgen dat er verwarring komt bij Google. Als dit het geval is kan je lager ranken in Google.

Backlinks

Backlinks is een van de belangrijkste soorten links. Deze worden door bijna iedere website gebruikt en zijn heel belangrijk voor de bekendheid van je website. Links zorgen voor direct en indirecte bezoekers, als jouw link op een relevante website wordt geplaatst en je krijgt bezoekers kan het ook zo zijn dat je hier leuke order uit komen. Het is echter wel belangrijk dat je goed kijkt naar de website waar je de content wilt plaatsen. Zo kan je een lijst maken van verschillende websites waar je eventueel backlinks wilt hebben. Ook hier geld altijd, zorg ervoor dat de websites die je kiest ook relevant zijn aan jouw website. Op deze manier bereik je ook goed je eigen doel groep. Ook is het belangrijk dat de content van een hoge kwaliteit is. Op deze manier zorg je ervoor dat de content relevant is en de links ook gelijk van een hoge kwaliteit is. Ook kan je kijken of de backlinks werken en het resultaat goed is. Zo kan je kijken naar de linkwaarde van je links en kan je kijken hoe vaak hier op geklikt wordt. Dit kan waardevolle informatie zijn voor je bedrijf, maar natuurlijk is dit ook belangrijk voor Google en willen ze dit ook vaak weten. Ook kan je een samenwerking aan gaan met een ander bedrijf waarbij je deze backlinks kan uitwisselen. Op deze manier heb je allebei minder kosten aan marketingkosten en kan je elkaar hiermee helpen.

Uitbesteding

Als je linkbuilding zelf wilt doen is het belangrijk dat je hier veel informatie over hebt. Op deze manier weet je ook wat je precies moet doen. Het kan ook belangrijk zijn dat je hier ervaring in hebt. Op deze manier weet je precies wat je moet doen en hoe je dit moet doen. Als je dit fout doet kan er een kans bestaan dat je juist een lagere ranking krijgt in de Google Ranking. Op deze manier wordt je dan ook minder snel bezocht. Zo kan je ervoor kiezen om dit uit te besteden aan een marketing bureau dat hier ook veel ervaring in heeft. Op deze manier zorg je ervoor dat je zeker weet dat alles goed gebeurt. Ook is het belangrijk dat je op deze manier meer tijd hebt voor andere dingen en dat je andere dingen kan doen die belangrijk zijn voor je bedrijf.

Een marketing bureau kan je dan goed helpen en is het ook belangrijk dat je een goede samenwerking hebt. Zo kan je een proefperiode nemen bij dit bedrijf en kijken of het je bevalt. Op deze manier weet je ook precies wat je eraan hebt. Dit is belangrijk voor de samenwerking en kan je ook voor een langere tijd samenwerking. Communicatie is hierbij ook belangrijk en is een goed overleg vaak belangrijk met het besluiten van dingen. Zo kan je overleggen waar je de links wilt hebben en welke links dit moeten zijn. Samen kan je dan tot een mooi resultaat komen. Ook is het belangrijk dat je het goede bedrijf uitkiest. Zo kan je online deze marketing bureaus met elkaar vergelijken. Zo kan je vergelijken op bijvoorbeeld de tarieven, maar ook op kwaliteit en de services. Op deze manier kan je een goede keuze maken.

Wanneer beginnen met linkbuilding

Als je zelf de linkbuilding wilt doen, is het belangrijk om te weten dat je hiermee altijd kan beginnen. Het is echter wel belangrijk dat de website die je hebt al goed werkt. Op deze manier worden mensen niet verwezen naar een website die niet goed werkt. Hierbij kan je letten op hoe mooi de website is. Hierbij kan je bij de producten bijvoorbeeld leuke informatie plaatsen en kan je foto’s gebruiken of video’s. Maar is het ook belangrijk dat je website technisch in orde is. Zo kan je kijken hoelang het duurt voordat je website laadt. En is het belangrijk dat de indeling en de codering van de website kloppen. Op deze manier zijn er minder valkuilen voor de bezoekers en voor de Googlebot die informatie uit je website moet halen. Een marketingbureau kan je ook helpen met deze dingen en bijvoorbeeld een scan uitvoeren op je website. Op deze manier kan je weten wat de fouten zijn en deze dan ook beginnen. Om te beginnen met linkbuilding kan je al links zetten op veel verschillende websites. Op deze manier kan je het gevoel een beetje krijgen. Als dit allemaal gelukt is kan je kijken naar relevante websites waar je content neer kan gaan zetten zoals een blog. Hierbij kan je dan backlinks gebruiken die de bezoeker verwijzen naar je eigen website.

SEO is belangrijk

In het algemeen is het gewoon heel belangrijk dat je hoog in de zoekmachine van Google staat. Op deze manier kan je door bezoekers sneller gevonden worden als ze een zoekwoord intikken op de zoekmachine van Google. Hierbij is het belangrijk dat je aan de meeste factoren van Google voldoet. Zo is het belangrijk dat de content die je hebt relevant is en actueel. Hierbij moet je ook voor genoeg links zorgen die linken naar je eigen website. Ook is het belangrijk dat de indeling van je website klopt. Op deze manier zorg je ervoor dat de Googlebot die af en toe je website bezoekt voor informatie ook niet kan vallen in een valkuil. Op deze manier kan hij vaker terug komen en je website ook een hogere ranking geven in Google. Ook is het belangrijk dat je regelmatig je website controleert op fouten. Op deze manier ben je altijd ook zeker van je ranking. Het is belangrijk dat je ook kijkt naar de codering van je website. Dit kan je ook eventueel vragen aan de host van de website. Deze weet dit vaak en als dit fout is kan je ook veranderen van een host. Op deze manier heb je de problemen niet meer en kan je meer bezoekers ontvangen. Op deze manier krijg je ook meer klanten natuurlijk en meer omzet.