Wat doet een link builder? En wat brengt het op

Wat doet een link builder? En wat brengt het op

Wat doet een linkbuilder?

Wil je graag aan linkbuilding doen om beter vindbaar te worden in Google? Maar heb je zelf niet de kennis om dit te doen? Een deskundige linkbuilder kan een oplossing zijn.

Wat is een linkbuilder

Met linkbuilding zorg je voor backlinks. Backlinks zijn links op externe websites die naar jouw website verwijzen. Daarbij is het belangrijk dat de het wordt echter steeds moeilijker om backlinks te krijgen en al helemaal van goede kwaliteit. Hierbij is het van belang dat je wel de juiste kennis, wat soms ook om technische kennis gaat, bezit. Daarvoor is een linkbuilder handig, iemand die hierin gespecialiseerd is.

Zoeken naar websites

Het zoeken naar geschikte linkbuilding websites is veel werk en kan nogal tijdrovend zijn. Een linkbuilder zoekt naar mogelijke linkbuilding websites die interessant en relevant kunnen zijn.

Schrijven, schrijven, schrijven

Schrijven is een hele goede manier om backlinks te genereren. Het is belangrijk dat een website gevuld is met voldoende content. Bloggen en artikelen schrijven is dus een belangrijk onderdeel van het werk van een linkbuilder. In de teksten zullen dan in- en externe links verwerkt worden door de linkbuilder, zodat Google de pagina’s relevant gaat vinden.

Netwerken

Andere bedrijven zullen minder snel naar jouw website verwijzen als ze je nog niet kennen. Daarom is een goed en groot netwerk voor een linkbuilder van belang en zal dus ook deel zijn van de activiteiten van een linkbuilder. Linkbuilding zal dus makkelijker worden wanneer je elkaar kent. Een linkbuilder zal dus altijd links mee moeten nemen in onderhandelingen en offertes. Hij of zij zal wel na moeten denken wat er eventueel teruggedaan kan worden voor de link. Zorg er ook voor dat het niet al te doorzichtig wordt en dat mensen in de gaten hebben dat je het voor SEO doet. Je wilt niet de indruk wekken dat je hoog wil scoren in Goolge.

Het resultaat van een linkbuilder

Met een deskundige linkbuilder zal het resultaat er ook naar zijn. Linkbuilding bepaalt ongeveer 50% van de positie in Google. Je website zal dus een hogere positie krijgen in Google en zelfs hoger dan de concurrenten, je krijgt meer bezoekers op je website en daardoor zal de omzet groeien. Een voorwaarde is natuurlijk wel dat de links op relevante en kwalitatief goede websites staan. Ook zul je de rest op orde moeten hebben. Dan hebben we het bijvoorbeeld over laadtijd van je website en aanwezigheid van een https beveiligde verbinding. Ook conversieoptimalisatie is van belang. Je kunt zoveel bezoekers aantrekken naar je website als je wilt, maar als je website vervolgens niet converteert heeft dat weinig zin. Dit zijn dus ook aspecten die je in de gaten moet houden.

Voordelen van uitbesteden

Voor linkbuilding is vaak wel wat technische kennis vereist en is wel iets meer dan het zomaar plaatsen van linkjes op externe websites. Denk aan bijvoorbeeld de HTML kennis die je moet hebben voor linkbuilding. Het is dan een groot voordeel om linkbuilding uit te besteden. Een linkbuilder die hierin gespecialiseerd is heeft dit waarschijnlijk al eerder aan de lopende band gedaan, weten welke websites geschikt zijn en alle trucjes hoe je de ranking in Google kunt beïnvloeden. Een linkbuilder zal ook eerst een goede analyse maken van de zoekwoorden en concurrentie. Pas dan weet de linkbuilder namelijk waar hij of zij zich op moet richten. Een linkbuilder zal een lijst uitwerken van alle interessante websites voor backlinks. De websites worden vaak persoonlijk benaderd om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van links. Vaak hebben linkbuilders ook ervaring met speciale tools die handig kunnen zijn. Ook hebben ze vaak al een groot netwerk voor

Als je aan linkbuilding wilt doen, doe het dan goed. Wanneer je zelf deze kennis niet hebt, ga dan niet op eigen houtje aan de slag maar denk eens aan een linkbuilder. En het scheelt je ook veel tijd, dus kun jij dingen doen die jij belangrijk vindt.