Linkbuilding betekenis

Linkbuilding betekenis

Simpel gezegd, linkbuilding is het proces waarbij andere sites een hyperlink naar je website krijgen. Het is een manier voor gebruikers om tussen pagina’s op internet te navigeren. Zoekmachines gebruiken koppelingen om door afzonderlijke webpagina’s te bladeren en om door koppelingen tussen hele websites te bladeren. Links stimuleren ook
het verwijzingsverkeer en vergroten het belang van je site. Er zijn veel technieken om links te bouwen. Alhoewel ze in moeilijkheidsgraad variëren, SEO-bureaus zijn het eens dat het een van de moeilijkste onderdelen is van hun werk. Ze besteden het grootste deel aan dit onderdeel van hun opdracht.

Hoe kunnen sites met je eigen website gelinkt worden?

Er zijn verschillende strategieën om externe websites aan je website te koppelen.
Hier zijn een paar voorbeelden:
Contentcreatie: inhoud die aantrekkelijk, van hoge kwaliteit en uniek is, moedigt anderen aan om naar je site te linken. Om ervoor te zorgen dat mensen je inhoud gemakkelijker kunnen vinden, moet je de site promoten via e-mailmarketing en op sociale media. Vraag om vermeldingen en beoordelingen door je site, je product of service voor te stellen marktleiders in de branche en influencers. Zij kunnen jeu mogelijk een vermelding geven op sociale media of een openbare recensie.
Hoewel er verschillende manieren zijn om zelf links te bouwen, vertrouwen veel mensen op de hulp van een linkbuilding bureau. In de meeste gevallen is het vertrouwen op een bureau een veilige manier om ervoor te zorgen dat er links van hoge kwaliteit worden gebouwd. Deze mensen begrijpen het belang van linkbuilding. Zij weten hoe de zoekmachines de links kunnen zien en hoe ze die kunnen interpreteren.

Conclusie

Geen enkele SEO-strategie is compleet zonder linkbuilding. Hoewel linkbuilding wordt erkend als een van de moeilijkste en meest tijdrovende SEO-tactieken, kan het je site aanzienlijk hoger laten scoren, meer verkeer opleveren en je bedrijf aanzienlijk laten groeien.