Linkbuilding

Linkbuilding

Linkbuilding: Wat kost 1 link nu daadwerkelijk?

Weet je nog niet goed wat linkbuilding is? Bekijk deze pagina eerst even over Wat is linkbuilding nu daadwerkelijk?

Als je het al weet en wilt weten wat een linkje kost, lees dan hieronder verder.

Je hebt het je vast wel eens afgevraagd, wat ben je nu daadwerkelijk kwijt voor 1 link? Vast en zeker heb je wel eens “linkbuilding pakketten” voorbij zie komen waar je voor 100 euro iets van 50 links krijgt waarbij sommige bedrijven het tot in het extreme trekken en 50 euro vragen voor 100 links!

Wij achten het als onmogelijk om zo goedkoop goede kwaliteit links te vergaren, wij durven zelfs wel te stellen dat deze vorm van linkbuilding gegarandeerd schadelijk is voor jou backlink profiel.

Simpele rekensom wat linkbuilding kost:

Laten we door middel van een simpel reken voorbeeld eens bekijken hoeveel tijd er in linkbuilding gaat zitten.

Om een link aan te vragen (niet bij een link directory waar je een standaard formuliertje kunt invullen) dienen wij de volgende stappen te doorlopen:

  • Zoeken naar een linkpartner. Als je een totaal nieuw onderwerp hebt dien je via Google op zoek te gaan naar websites waar mogelijkheden zijn om een linkje op kwijt te kunnen, laten we stellen dat we in ieder geval 10 minuten bezig zijn om een site te vinden waarop we eventueel een linkje kwijt kunnen. Je kunt via slimme zoek opdrachten het aantal resultaten beperken maar toch zullen we nog een kijkje moeten nemen op de website. We kijken natuurlijk naar wat er op de website staat, dit moet wel enigszins relevant zijn voor jou onderwerp.
  • Na het hebben gevonden van een goede site moeten we nog een berichtje sturen aan de webmaster, dit kan via een geautomatiseerde mail (we verzamelen websites en e-mail adressen en sturen een mail naar 10 webmasters tegelijk) echter krijg je op geautomatiseerde berichten vrijwel nooit reactie dus moeten we een persoonlijk berichtje opstellen. Zeg dat we hier 5 minuten mee bezig zijn (we schrijven het wel vaker)
  • Nu nog opvolgen, als we geluk hebben krijgen we meteen reactie, vaak blijft reactie uit en kunnen we een week later nog een berichtje sturen als opvolging van ons vorige persoonlijke bericht. Stel hier zijn we nog 5 minuten mee bezig.
  • Vervolgens dienen wij zelf natuurlijk ook iets aan te bieden aan de webmaster, vaak is het “voor wat, hoort wat” en dienen we te kijken of wij ook een link aan kunnen bieden voor deze webmaster, ga er van uit dat we ook hier nog minimaal 5 minuten mee bezig zijn.

Hoeveel minuten hebben we nu in het totaal? 10+5+5+5 = 20 minuten.

We gaan er even uit dat online marketing redelijk gespecialiseerd werk is, volgens een onderzoek zijn de kosten tussen de 30 en 90 euro per uur (niet wat hij/zij na belasting overhoud uiteraard).

Kosten van linkbuilding in bovenstaand voorbeeld:

Stel we gaan precies in het midden zitten, 60 euro per uur / 60 * 20 = 20 euro voor bovenstaande link.

Nu hebben ervaren linkbuilders wel een netwerkje opgebouwd van websites waarop zij weten waar ze terecht kunnen met hun linkaanvraag, welke webmasters reageren en welke niet etc. Hierdoor kunnen ze iets efficiënter werken maar het kost altijd tijd en geld, het zal onmogelijk naar 1 euro per link gaan, zo simpel is het nu eenmaal.