Het belang van SEO backlinks

Het belang van SEO backlinks

Zoekmachineoptimalisatie omvat een aantal verschillende taken die allemaal belangrijk zijn voor de waarde en de kracht van je website. Backlinks zijn een onmisbaar aspect van SEO. Ze helpen om het domein en het belang van je pagina te verhogen. Ze dragen direct bij aan de rangschikking van de zoekresultaten. Het belang van backlinks reikt echter verder dan dit alleen.

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn een links op een andere website die terugverwijzen naar je eigen site. In de begindagen van de zoekmachines vertrouwden ze voor hun ranking bijna uitsluitend op de backlinkportfolio van een website. Omdat de algoritmen van zoekmachines complexer zijn geworden, zijn backlinks minder belangrijk geworden, alhoewel ze nog altijd bijdragen aan de sterkte en de waarde van je website. Hoe beter de backlinks des te hoger je site gerangschikt wordt. Beter nog, backlinks bieden ook een andere mogelijkheid voor webbezoekers om je website te vinden. Als een bezoeker een informatieve blog leest en een link ziet die naar je site verwijst en het onderwerp geschikt acht voor zijn onderzoek, kunnen ze op de link klikken en naar je site worden geleid. Dit staat bekend als verwijzingsverkeer en het kan een positieve invloed hebben op de online reputatie van je eigen website.

Essentiële definitie van backlinks

Er zijn twee verschillende soorten backlinks; “follow” en “No follow”.
Backlinks dragen rechtstreeks bij aan het belang van je website en geven de sterkte van de site door. No follow-backlinks geven daarentegen de sitesterkte niet door. Deze links zijn echter nog steeds nuttig, omdat ze bezoekers kunnen helpen uw website gemakkelijker te vinden.

Hoe kun je backlinks krijgen

Aangezien backlinks zo’n belangrijke rol spelen in de prestaties van je website in zoekresultaten, is het opbouwen van een sterke backlinkportfolio cruciaal. Maar het verkrijgen van backlinks kan een tijdrovend en vervelend proces zijn. Een linkbuiding bureau kent alle mogelijkheden om goede backlinks te bouwen. Ze werken via andere sites, waardevolle blogs, sociale media, enz.