SEO optimalisatie

SEO optimalisatie

SEO optimalisatie

Er zijn diverse vormen om te optimaliseren, graag beginnen we met een korte introductie over wat is seo optimalisatie, hoe je een doelstelling bepaald voor een bepaalde soort website/webshop of voor besturingssysteem en vervolgens tips, kosten etc. Op deze pagina krijg je specifieke informatie over hoe je technisch je website SEO kunt optimaliseren maar we gaan niet in op het deel om te programmeren maar wat jij zelf kunt doen.

Inhoudsopgave:

  1. Wat is SEO optimalisatie (kort)
    • Op basis van jou website doel
      • SEO optimalisatie Website
      • SEO optimalisatie Webshop
    • Op basis van jou systeem
      • SEO optimalisatie WordPress
      • SEO optimalisatie Magento
  1. SEO optimalisatie tips
  2. SEO optimalisatie kosten/prijs
  3. SEO optimalisatie check
  4. SEO optimalisatie tools
  5. SEO optimalisatie cursus
  6. Wat is SEO optimalisatie?

Even in het kort geven we hier een introductie, we gaan je niet vervelen met een te lang algemeen verhaal. Ben je direct op deze pagina uitgekomen vanuit de zoekmachine en wens je graag een introductie? Volg deze link om naar het algemene overzicht te gaan en kies dan jou onderwerp over welk deel van SEO optimalisatie je meer wenst te lezen.

Nu verder in zoomend op het wat meer technische deel van jou website.

We gaan er hier even van uit dat je al een goede snelle server hebt uitgezocht en hier niets aan verandert hoeft te worden, daarom laten we deze stap dit even buiten beschouwing omdat het anders te technisch gaat worden voor velen.

We hebben het opgedeeld in 2 verschillende categorieën omdat iedere categorie een ander doel heeft. Een website dient uit te lokken om contact op te nemen, informatie te verschaffen etc waarbij een webshop dient om verkopen/ leads etc te genereren, 2 heel verschillende doelstellingen met dus ook een andere aanpak / layout

  1. Wat is SEO optimalisatie (kort)

    • Op basis van jou website doel
      • SEO optimalisatie Website (hier zijn we nu)
      • SEO optimalisatie Webshop

Juist als het gaat om jou website dien je jou doelstelling perfect voor ogen te hebben.

Misschien is het gemakkelijk om deze website als voorbeeld te nemen. Onze doelstelling is om mensen te adviseren, stap voor stap te begeleiden in hun SEO traject en vertrouwen te scheppen zodat mensen met ons in zee gaan als zijnde de beste match voor hun. Wij willen in het MKB segment met een klein tot middelgroot budget werken en graag direct klanten contact houden.

Dit is een vrij brede doelstelling maar we beginnen met het adviseren en stap voor stap begeleiden.

Hoe bouwen wij onze site op?

De introductie van wat wij kunnen, laten wij op de homepage zien. Via de homepage kun je naar diverse andere onderwerpen welke zich op de site bevinden, zie het als een piramide. De homepage is het puntje, hieronder liggen (in ons geval) 5 stenen.

Webdesign, SEO, SEA, conversie en E-mail marketing.

Wij zien deze 5 hoofd onderwerpen als belangrijkste en willen ook onze kracht focussen op deze onderwerpen. Door deze in de footer of in het hoofd menu (bovenaan) te zetten, zijn ze beschikbaar vanaf werkelijk iedere pagina op deze website.

Onder deze 5 stenen liggen weer meer stenen, bijvoorbeeld onder SEO hebben we onder andere:

SEO optimalisatie (deze pagina), SEO specialist, SEO bureau, SEO website etc.

Op deze wat specifiekere termen zoekt men via de zoekmachines minder vaak dan op het woord “SEO”

Eigenlijk hebben we deze Homepage > 5 algemene onderwerpen > 25 specifiekere onderwerpen > 125 hele specifieke onderwerpen (als specifieker onderwerp bijvoorbeeld: seo optimalisatie WordPress)

Als je dit van een technisch oogpunt bekijkt dan ondersteunen deze 125 specifieke onderwerpen het topje van de piramide (de homepage).

Als jij een heel goed stuk weet te schrijven over een specifiek onderwerp en mensen vinden dit interessant dan gaan ze ook verder kijken op jou site naar de andere onderwerpen, waardoor deze specifieke pagina de rest van jou site ondersteund.

Stel iemand vind jou geschreven pagina zo leuk en plaatst ergens een link naar jou, dan ondersteund een andere website jou pagina, en deze pagina ondersteund weer het bovenliggende wat algemenere onderwerp.

Wil je een specifiek voorbeeld van 1 pagina over SEO optimalisatie website? Kijk hier.

Wij hebben niet als doelstelling om alleen maar te verkopen en hier zit het grote verschil met een webshop.

  1. Wat is SEO optimalisatie (kort)

    • Op basis van jou website doel
      • SEO optimalisatie Website
      • SEO optimalisatie Webshop (hier zijn we nu)

Als je gaat kijken naar de SEO optimalisatie van een webshop kijk je op een andere manier naar de structuur dan bij een website, je doel wordt ook anders. Je focus ligt op verkopen dus jou doelstelling is om de bezoeker zo snel mogelijk tot beschikking te stellen van wat ze zoeken. Zoekt men een T-shirt om morgen te dragen dan is het niet interessant om de ontdekking van “het T-shirt” uit te leggen maar dient de bezoeker zo snel mogelijk, via een paar klikken of het liefst meteen vanuit de zoekmachine op de exacte pagina terecht te komen waar ze het T-shirt kunnen kopen.

Hier zit he grote verschil, je gaat pagina’s optimaliseren met producten erop. Waarbij wij veel tekst gebruiken om dingen duidelijk uit te leggen en vervolgens onderaan (of ergens in de tekst) de mogelijkheid bieden om bij ons iets af te nemen is het in een webshop belangrijk om de tekst te minimaliseren en de producten voorrang te geven.

Hoe doe je dit? Eigenlijk heel simpel, nog steeds is de 1ste alinea het belangrijkste, schrijf een kort stukje boven de producten, wat bied je aan en schrijf vervolgens een stuk onder de producten over het onderwerp (T-shirts). Op deze manier komt de bezoeker zonder te hoeven scrollen bij de producten terecht en begrijpt ook de zoekmachine waar de pagina over gaat door de tekst welke jij er op plaatst.

Wil je een specifieke 1 pager lezen (met voorbeeld foto) over SEO optimalisatie webshop? Kijk dan hier.

  1. Wat is SEO optimalisatie (kort)

  • Op basis van jou systeem
    • SEO optimalisatie WordPress (hier zijn we nu)
    • SEO optimalisatie Magento

De SEO optimalisatie van WordPress is vaak makkelijker voor elkaar te krijgen als een systeem zoals Magento. WordPress is op de achtergrond heel gebruiksvriendelijk en je kunt zelf ook via eigen gemaakt CSS of zelfs in de HTML bestanden gaan werken om deze aan te passen en te verbeteren.

Ook heb je diverse plugins beschikbaar voor WordPress welke al voor jou veel dingen kunnen optimaliseren zonder enige vorm van optimalisatie als het komt tot snelheid, tips over hoe jou tekst eruit dient te zien etc.

Omdat WordPress zo gebruiksvriendelijk is hebben we ook diverse SEO optimalisatie tools bij elkaar gezet waar je gebruik van kunt maken als jij gebruik maakt van WordPress

  1. Wat is SEO optimalisatie (kort)

  • Op basis van jou systeem
    • SEO optimalisatie WordPress
    • SEO optimalisatie Magento (hier zijn we nu)

Magento is een platform wat iets minder makkelijk in de omgang is dan WordPress, het is geen simpel click en play maar het is wel stabieler en een krachtiger platform. Zodra je naar duizenden producten toe wenst te gaan is Magento stukken beter om het overzicht te bewaren en te bewerken.

Wil je meer weten over SEO optimalisatie Magento raden we je aan om contact op te nemen met onze experts, wij kijken samen met jou naar onder andere:
– Optimalisatie van jou HTML sitemap
– Optimalisatie van jou product foto’s
– Snelheid verbeteren van jou Magento E-commerce website
– Robot.txt aanpassen
– Controleren op duplicate content
– Titels en gebruik van H1/H2 controle
– Meta titel controle
– Categorie en content pagina controle (hebben deze maar 1 link?)
– Zoekmachine vriendelijke URL’s maken
– Blog toevoegen/ optimaliseren

  1. SEO optimalisatie tips

Graag verwijzen we je door naar de pagina SEO optimalisatie tips zodat we je met een goede introductie en plaatjes kunnen laten zien hoe wij jou adviseren om je website/ webshop te optimaliseren.

  1. SEO optimalisatie kosten/prijs

SEO optimalisatie, allemaal leuk en aardig maar wat kost het dan? Dit is nogal een brede vraag maar we gaan ons best doen om zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vraag.

SEO optimalisatie kosten en prijs zijn afhankelijk van wat jij wenst.
– Moeten we bij de basis beginnen? Webserver?
– Hoeveel pagina’s heb je al welke geoptimaliseerd moeten worden?
– Heb je zelf al gewerkt aan de juiste teksten bij jou producten?
– Hoe is je site structuur opgebouwd?

Simpel gezegd, 1 pagina optimaliseren voor de vindbaarheid is niet zo moeilijk, dit kan waarschijnlijk al vanaf 15 euro geregeld worden (teksten nakijken, keyword dichtheid optimaliseren, titels controleren, hoeveelheid worden verbeteren etc) nieuwe teksten kunnen bijvoorbeeld worden opgezet voor 22,50 per 450 woorden ofzo, ga daar van uit. Mocht je een korte geoptimaliseerde tekst bij je producten wensen, denk aan 7,50 per product.

Als je iets verder gaat naar een zoekwoorden onderzoek ben je snel 150 euro kwijt voor je de juiste zoekwoorden hebt gevonden. Men gaat via een service van Google aan de slag om te kijken wat het beste bij jou website past en waar de mogelijkheden liggen welke je misschien nog niet op je site hebt staan.

Site analyse, verwacht dat je voor een basis analyse van de structuur, vindbaarheid en goed advies rond de 250 euro kwijt bent. Je hebt dan iemand die een gehele dag de volledige website door spit om te kijken waar de mogelijke pijnpunten voor jou liggen. Neem geen genoegen met een standaard geautomatiseerd bericht, deze kun je gratis wel ergens krijgen.

Mocht je echt een volledig verbeter traject in gaan en we gaan zelfs zo ver om te kijken of je server wel voldoet, je site, de opbouw van je site, link structuur, zoekwoord gebruik etc moet je denken aan een minimum van 1000 euro.

  1. SEO optimalisatie check

Wil je dat wij een SEO optimalisatie check voor je uitvoeren? Neem contact op. Wil je zelf de eerste stappen maken, bekijk deze pagina met diverse externe bronnen welke de SEO optimalisatie check basis voor jou kunnen uitvoeren. Vaak zijn deze wel in het Engels.

  1. SEO optimalisatie tools

Ben je op zoek naar tools welke jou kunnen helpen met de optimalisatie? Er zijn diverse plugins welke jij zelf kunt installeren op een WordPress website en er zijn diverse SEO optimalisatie tools te gebruiken welke je niet hoeft te installeren en op diverse verschillende platformen kunt laten controleren. Dan maakt het niet uit of je Magento, WordPress, Drupal of iets anders hebt.

Je vind de leukste hier

  1. SEO optimalisatie cursus

Wij bieden ze zelf niet maar hebben wel hier een pagina geplaatst waar je eventueel een SEO optimalisatie cursus kunt vinden om aan deel te nemen.