Voorbeeld

Voorbeeld

SEO Tekst voorbeeld

Als je een SEO tekst gaat schrijven is het natuurlijk fijn dat je een voorbeeld hebt. Zelf schrijven of laten schrijven is echter een veel verstandige keuze. Maar hoe ziet een dergelijke tekst eruit? Na het lezen van deze pagina weet je zeker dat je zelf aan de slag kunt gaan met het schrijven van goede kwaliteit content dat zorgt voor een verbetering in de algehele werkwijze.

Alles over SEO

Voordat je daadwerkelijk begint met het schrijven van SEO teksten is het goed om van tevoren een SEO Tekst voorbeeld te zien, maar ook moet je nog andere dingen van SEO weten. SEO staat zoals je wellicht al weet voor Search Engine Optimization. Dit is de Engelse vertaling van het vakterm zoekmachineoptimalisatie.

 

Als we kijken naar de werking van deze zoekmachines is het goed om te noemen dat de zoekmachines relevante zoekresultaten laten zien. Hierbij is natuurlijk direct de vraag hoe de zoekmachines een relevant website laten zien. Dit gebeurt allemaal middels een algoritme. Zoekmachines bezoeken namelijk websites en bekijken de inhoud hiervan. In vaktermen noemen we dit proces ook wel crawlen waarbij een complexe beoordeling en rekensom aan de orde komt.

 

Content is een van de parameters waarbij rekening wordt gehouden als het gaat om indexatie van een website. Wat is de kwaliteit van de content, en verwijzen er links naar andere  bronnen. Kortom, als je op zoek bent naar een SEO tekst voorbeeld is het goed dat je de teksten website en zoekmachine vriendelijk maakt. Het draait immers tegenwoordig allemaal om gebruiksvriendelijkheid en daarom is het goed om hier rekening mee te houden in het schrijven van de content.

Waarom SEO teksten schrijven

Waar je vroeger zoveel mogelijk zoekwoorden in en SEO tekst moest proppen is deze tijd verandert. Vroeger ging het om onbegrijpbare teksten met totaal geen structuur en hiermee kon je een positie 1 bemachtigen. Helaas is deze tijd voorbij, want het gaat steeds meer naar kwaliteit waarbij de lezer ook daadwerkelijk begrijpt wat er in de teksten staat omschreven. Kwaliteit is dan ook een van de speerpunten van zoekmachines. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld spelling. Waar je in 2016 nog hoog kon scoren met taalfouten is dit anno 2021 not done. Een kleine fout zal Google wel over het hoofd ziet, maar als je het te bont maakt zal je gestraft worden.

 

Goede teksten zijn dus van belang om jouw website vindbaar te maken in Google. Des te meer kwalitatieve content je op je website hebt des te sneller je website zal gaan groeien. Kwaliteit gaat namelijk tegenwoordig boven kwantiteit, hoewel we ook steeds vaker zien dat er meer waarde wordt gehecht aan kwaliteit, want met een kort sterk artikel ga je er in de zoekmachines niet komen.

Op zoek naar een SEO tekst voorbeeld?

Waarschijnlijk ben je benieuwd hoe een SEO tekst eruit ziet als voorbeeld. Gelukkig kun je op Google enorm veel voorbeelden vinden voor jouw favoriete onderwerpen. Websites die bovenaan staan zijn in dit kader natuurlijk de beste voorbeelden omdat je hier een goed voorbeeld van kunt krijgen. Let op, sommige websites maken wel gebruik van trucjes om hoger te staan in de zoekmachines. Om deze reden is het goed om te benoemen dat niet alle teksten die bovenaan staan ook daadwerkelijk SEO teksten zijn.

Teksten laten schrijven kosten

Ben jij benieuwd wat de kosten nu precies zijn voor het laten schrijven van een SEO tekst? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij gepaard gaan. Wist je bijvoorbeeld al dat je voor 70 euro een prima SEO webtekst kunt laten schrijven die varieert tussen de 500 en 600 woorden? Hierbij is het wel goed om te kijken naar de mogelijkheden omdat je niet te weinig wilt betalen. In het kader van teksten schrijven gaat het om kwaliteit en om deze reden is het goed om hier aandacht aan te besteden. Je kunt namelijk ook geen Adidas trainingspak vergelijken met een trainingspak van bijvoorbeeld de Primark. Om deze reden is het altijd goed om dit in je achterhoofd te houden als je op zoek gaat naar een specialist om de SEO teksten te laten schrijven.

Neem contact met ons op

Als je op zoek bent naar een specialist op het gebied van content schrijven is het zeker geen verkeerde gedachte om contact met ons op te nemen. Onze specialisten helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van hoogwaardige kwaliteit content. Zo kun je hen advies vragen over de kwaliteit van content of vragen stellen op het gebied van content uitbesteden. Hierdoor weet je zeker dat je voorzien bent van topkwaliteit content en dat is natuurlijk erg prettig. Daarnaast kun je ook altijd voorbeeld SEO teksten op onze website vinden. Al onze teksten zijn namelijk volledig geschreven vanuit gebruikersperspectief met daarin een kleine integratie van de vereiste SEO-elementen.